Rize'de genç kızı darp eden şahıs tutuklandı

Rize'de genç kızı ağır şekilde darp eden şahsın serbest bırakılması büyük tepki çekmişti. Yeniden gözaltına alınan şahıs bu kez tutuklandı.

YAŞAM 28.07.2019, 13:13 28.07.2019, 14:16

Rize'de genç kızı yumruk atarak bayıltan, bayılan kızın yüzüne ise canavar hisle tekme vuran şahsın serbest bırakılması büyük tepki görmüştü. O şahıs, tepkiler üzerine yeniden gözaltına alındı.

Rize'de yolda yürüyen R.T. adlı genç kıza saldırarak önce yumruk ile yere deviren ardından kızın bayıldığını görmesine rağmen yüzüne canavar hislerle sert şekilde tekmeler atan B.G. isimli şahıs, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Saldırı olayı zaten kamuoyunun büyük tepkisini çekmişken üstüne bir de saldıraganın salıverilmesi tepkilerin çığ gibi büyümesine neden olmuştu. Kamuoyunun yüksek tepkisi, savcının talimatıyla B.G.'nin bu sabah yeniden gözaltına alınmasını sağladı.

Rize'de genç kızın yumruk ve tekme ile bayıltılması!

Yaşanan vahşet, Rize'nin Tophane Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Genç kız R.T. yaya olarak evine giderken, kendisine yaklaşan B.G.'nin saldırısına uğramıştı.

B.G. isimli şahıs, genç kızı tekme tokat dövmeye başladı. Aldığı ağır darbeler sebebiyle tepki veremeyen R.T., olduğu yere bir çuval gibi devrilmişti. R.T. isimli genç kızın bayıldığını gören B.G. ise etrafta bulunanlara aldırmadan R.T.ye vurmaya devam etmiş, genç kızın yüzüne defalarca tekme atmıştı. Görüntülerde B.G. isimli saldırganın bir ara dengesini kaybedip yere düştüğü ancak kendini toporladıktan sonra genç kızın yüzüne tekme vurmaya devam ettiği görüldü.

Tüm bu anlar çevredeki iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı.

Yaşanan saldırının ihbar edilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilmiş, kaçan B.G. isimli saldırgan ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanıp, gözaltına alınmıştı.

Saldırgan B.G. sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Kamuoyu ise, milyonların izlediği vahşeti yaratan şahsın serbest bırakılmasını, elini kolunu sallaya sallaya adliyeden çıkıp gitmesini kabullenmeyerek büyük tepki göstermişti.

Saldırgan yeniden gözaltına alındı

Tepkilerden sonra B.G. isimli saldırgan, savcının talimatı üzerine bu sabah polis ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı. Sorgusu için emniyete götürülen saldırgan, yeniden adliyeye sevk edildi.

Rize'de genç kızı darbeden kişi tutuklandı

Rize'de genç kızı darbettiği iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli B.G. tutuklandı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de Tophane Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki iş yeri önünde bulunan R.T'nin bir kişi tarafından darbedildiği, soruşturma kapsamında incelenen kamera kayıtlarından şüphelinin B.G. olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, genç kızı darbeden B.G'nin gözaltına alınmasının ardından tutuklama istemiyle Rize Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, sonrasında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara itirazda bulunulduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Yapılan itirazı 27 Temmuz tarihinde değerlendiren Rize Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği, itirazımızı kabul ederek şüpheli B.G. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmiş olup, 28 Temmuz tarihinde yargı kararı gereğince yeniden yakalanan şüpheli, ilgili hakimliğe Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından tekrar sevk edilmiş, hakkında tutuklama kararı verilmiştir."

Yorumlar (0)