Rize'de 'Formulaz' heyecanı

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi 'Formulaz', Rize Ardeşen’in Tunca beldesinde düzenlendi.

YAŞAM 22.08.2021, 22:08 24.08.2021, 15:01
Rize'de 'Formulaz' heyecanı

Bu yıl 12'incisi yapılan etkinlik bir kez daha renkli anlara sahne oldu. Dünya şampiyonu cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı’nın da misafir olduğu tahta araba yarışlarını çok sayıda kişi yerinden takip etti. 

12'incisi düzenlendi

Etkinliğe; Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Turgay Aktaş ve İlçe Emniyet Müdürü Furkan Fatih Ersoy iştirak etti. 

Tarih boyunca sivri zekasıyla ün kazanan Karadeniz insanının 1900’lü senelerin başında yüksek noktalardan aşağıya daha hızlı inmek için ürettiği tahta arabaların yarıştığı 'Formulaz', 12’nci kez Rize’ye bağlı Ardeşen ilçesindeki Tunca beldesinde gerçekleştirildi.

Anadolu'nun en eğlenceli organizasyonu

Anadolu’nun en macera dolu, en eğlenceli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapan Rize’deki bu heyecanlı yarışı seyretmeye binlerce kişi katıldı. Marangozlarda uzun süren hummalı çalışmanın sonunda ortaya çıkan el emeği göz nuru tahta arabaların büyük mücadelesi renkli anlara sahne oldu.

Demir, motor ve fren yok

Rize’nin büyüleyici atmosferinde, sarp dağlarda, yalnızca eğlencesiyle değil kurallarıyla da dikkat çeken, motor, fren ya da demir parçanın bulunmadığı 57 tahta aracın yarıştığı organizasyona dünya şampiyonu cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı misafir oldu.



























Yorumlar (0)