Rize'de aynı aileden 8 kişi koronavirüse yenik düştü

Rize'ye bağlı Güneysu ilçesinde koronavirüs sebebi ile 5,5 ay içerisinde 8 yakınını yitiren Ali Genç, yetkililere, “Ailemizin genetik yapısını araştırın, aşı için bize öncelik verin.” çağrısını yaptı.

YAŞAM 15.04.2021, 18:41 16.04.2021, 18:14
Rize'de aynı aileden 8 kişi koronavirüse yenik düştü

Aslen Rize’ye bağlı Güneysu ilçesinden olan ve İstanbul’da ikamet eden Muhammet Genç ve oğlu Burak Genç, geçtiğimiz sene kasım ayında rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Baba ve oğluna uygulanan koronavirüs testleri pozitif sonuç verdi. Baba hastanede, oğlu ise evde tedavi altına alındı. Burak Genç, evinde geçirdiği kalp krizi neticesinde 6 Kasım tarihinde vefat etti. Genç'in cenazesi, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde bulunan Gürgen köyünde defnedildi. Hastanede sağlık durumu ağırlaşan Muhammet Genç de 6 gün sonra kalp krizinden hayatını kaybetti. Baba da oğlu gibi köyüne getirilerek aynı mezarlıkta, gözyaşları arasında oğlunun yanına toprağa verildi. Yakınlarını yitiren aile üyeleri cenaze ve taziyede koronavirüs önlemlerine uymayınca, aynı hastalık sebebi ile birer birer yaşamlarını yitirmeye başladı. Aynı aileden, aralık ayı içerisinde 4 kişi, şubat içerisinde bir kişi ve nisan ayında bir kişi can verdi. Koranavirüs sebebi ile ölenlerin sayısı 8’e yükseldi.

"Allah kimseyi bu duruma düşürmesin"

COVID-19 sebebi ile yakınlarını yitiren Ali Genç, gerçekleştirdiği açıklamada, büyük bir üzüntü içinde olduklarını dile getirdi. Genç, “Ailemizden 8 kişi virüs sebebi ile kaybettik. 3 kardeş, bir yeğen, 2 baldız, kayınım ve kayınımın oğlu vefat etti. Herkes kurallara uysun. Allah kimseyi bizim durumumuza düşürmesin." dedi.

"Yeni mezar yerleri açıyoruz"

“Ben aşımı yaptırdım fakat kardeşlerim henüz aşı olmadı.” diyen Genç, “Ailecek aşıya ihtiyacımız var. Ailemizin genetik yapısını araştırın, aşı için bize öncelik verin." ifadelerini kullandı. 

Genç, 11 mezar yeri daha açtıklarını kaydederek, “Yeni mezar yerleri açıyoruz, hastalık bir kez daha vurabilir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)