Rivayeti duyanlar akın akın geliyor

Diyarbakır'a bağlı Hazro ilçesindeki türbe, felçli yurttaşların akınına uğruyor. Kabir ziyaretinin akabinde hastalığın geçtiğini duyan felçli yurttaşlar, dünyanın birçok yerinden ilçeye doğru akın ediyor.

YAŞAM 26.02.2022, 20:03 27.02.2022, 17:37
Rivayeti duyanlar akın akın geliyor

Bir rivayete göre, 1270'li senelerde Irak'tan Mardin'e, oradan da Hazro'ya gelen Hasan Zeraki, burada vali tarafından cezaya çarptırılıyor ve zindana atılıyor. Vali ve yardımcılarının zindanda olduğunu bildikleri Zeraki'nin, bir gün namaz vaktinde valiyle birlikte secdeye durmasının ardından vali, kendisinin hapiste olduğunu ve kim tarafından dışarıya çıkarıldığını soruyor. Zeraki ise Allah'ın yardımıyla hücresine giren güneş ışığı sayesinde dışarıya çıktığını ifade ediyor. Bölgenin önde gelen isimlerinden birinin hasta olan evladını iyileştirmesinin akabinde Zeraki, hürriyetine ve itibarına tekrar kavuşuyor. Ömrü boyunca devamlı ibadet eden Zeraki, yaşamını yitirmesinin ardından ilçeye bağlı Mirani köyünde toprağa veriliyor. Vefatından sonra da Zeraki'nin mezarı ziyaret yeri olarak yurttaşların akınına uğruyor.

"Sedyeyle gelen yürüyerek çıkıyor"

Abdullrezak Ok, buraya sedyeyle gelenlerin yürüyerek çıktığını iddia etti. Ok, “Ülkenin dört bir köşesinden insanlar buraya geliyor. Genellikle 3 perşembe geliniyor. Buraya sedyeyle gelip yürüyerek çıkanları bizzat gördüm." diye konuştu. 

"Allah herkese şifa versin"

Kısmi felç geçiren annesi için Bitlis’ten Hazro'ya gelerek ziyaret gerçekleştiren Caner Özdemir adlı yurttaş ise öneriler üzerine geldiklerini dile getirdi. Özdemir, “Annem yaklaşık bir ay evvel kısmi felç geçirdi. An itibarıyla kolları ve ayağı tutmuyor, dili de dönmüyor. Bir akrabamız buradan bahsetti, biz de ziyaret etmek istedik. Rabbim herkese şifa versin." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)