Riskli gruptayken dışarı çıktı, polis kontrolünde yakalandı

Kırıkkale’de riskli gruptaki bir kişi yapılan HES kodu kontrolü esnasında polis tarafından yakalanarak İl Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefetten ceza kesilip karantinaya götürüldü.

YAŞAM 17.01.2021, 16:14 18.01.2021, 08:59
Riskli gruptayken dışarı çıktı, polis kontrolünde yakalandı

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda koronavirüs pandemisiyle mücadelenin etkili bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla denetimler yapılıyor.

Ulaşımda 43 şehrin geçiş güzergahında bulunan kilit kavşakta görevli polisler şehirler arası yolculuk yapan yolcular için “HES kodu” ile sorgulama gerçekleştirdi.

Kontroller esnasında HES kodu “riskli” grupta bulunan 48 yaşındaki İ.G. adlı bir yolcu otobüsten indirildi. Korona testi pozitif olan İ.G.’nin karantinada olması gerektiği tespit edildi.

“Korkumdan annemi bile görmeye gitmedim”

İSDEM görevlilerine polis tarafından durum bildirildi. İ.G. adlı kişi, “Herhangi birisine temaslı değilim ve kimsenin yanına gitmedim. Annemi görmeye bile korkumdan gitmedim. Sabah 5’de eve girdim. Saat 2’de çıktım. Çarşıya giderek işimi gördüm.” deyip ekipleri iknaya çabaladı.

Çabaları sonuç vermeyince adama kanuna muhalefetten 3 bin 150 TL’lik idari para cezasının kesilmesinin ardından KYK yurduna götürülüp karantinaya alındı.

Yorumlar (0)