Ramazan başlıyor: En kısa ve en uzun oruç tutacak iller belli oldu

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan üç aylardan ramazan başlıyor. İslam alemi ilk orucunu tutabilmek adına bu gece sahura kalkacak ve yarın iftar edecek.

YAŞAM 22.03.2023, 10:05 23.03.2023, 09:37
Ramazan başlıyor: En kısa ve en uzun oruç tutacak iller belli oldu

Müslüman aleminin merakla beklediği ramazana ulaşıldı. "On bir ayın sultanı" olarak isimlendirilen ramazan bu akşam camilerde eda edilerek başlayacak. Ramazan ayının ilk orucu için ise gece sahur yapılacak ve yarın akşam ilk iftarla oruç açılacak.

En uzun oruç Sinop’ta tutulacak

İlk imsak ve iftarı yapacak kent ise Iğdır olacak. Ramazan ayının son imsağı saat 05.43'te Çanakkale'de yapılacak, son iftar ise 19.35'te Edirne ve Çanakkale'de olacak.

İlk gün en uzun oruç Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla, Şanlıurfa, Mersin, Kilis, Hatay ve Adana’da ise 13 saat 47 dakika kadar en kısa oruç eda edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan kameri ay verilerine göre, şevval ayının hilali, ramazan ayının 29'uncu gününün akşamında ortaya çıkacağı için bu sene ramazan 29 gün olacak.

Bu senenin ramazan konusunu "Ramazan ve Dayanışma" şeklinde duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre rakamına ise 70 TL olarak karar verdi.

Yorumlar (0)