Ramazan alışverişinde can yakan fiyatlar 

Ramazan ayının başlamasına bir haftadan az zaman kala alışverişe çıkan vatandaşlar hem fiyatların pahalılığından hem de esnafın dürüst olmamasından şikayetçi 

YAŞAM 07.04.2021, 10:52 07.04.2021, 17:43
Ramazan alışverişinde can yakan fiyatlar 

Ramazan ayının başlamasına günler kala herkesi alışveriş heyecanı sardı. Fakat alışveriş amacıyla çarşıya veya pazara giden vatandaşlar pek çok konuda şikayetçi.

Ürünlerin fiyatlarının hali hazırda çok yüksek olduğunu bir de esnafın fiyat konusunda dürüst olmadığını belirten vatandaşlar, daha uygun fiyatlarla alışveriş yapmak istediklerini dile getiriyorlar. Pazar esnafına göre ise ürünlerin fiyatları, pek çok markette yazılan fiyatlara göre ucuz. 

Kocaeli'de yaşayan ve Ramazan öncesinde eksikleri gidermek amacıyla pazara giden vatandaşlar, fiyatların önceki haftalara göre düştüğünü ama yine de kendileri için oldukça yüksek olduğunu belirtiyorlar.



“Mallarımız kaliteli ve fiyatlar uygun”

35 senedir pazar esnafı olarak çalışan Ahmet Koç, aldıkları malların marketlerdeki mallardan kaliteli ve fiyatlarının da uygun olduğunu belirtiyor. Pazar esnafının mallarını günlük olarak aldığını yani hepsinin taze olduğunu dile getiren Koç, marketlerde böyle olmadığını ve eski malların satıldığını belirtiyor. 

Esnaf Ahmet Koç ayrıca pazardaki ürünleri kendilerinin verdiğini, kimsenin tezgahlara el sürmediğini belirterek pazar ürünlerinden Covid-19 bulaşma riskinin daha düşük olduğunu ifade ediyor. Marketlerde ise tüm malların bir yere yığıldığını ve her gelenin hepsine elini değerek teker teker seçtiğini aktaran Koç, geceleri gidip en güzel ürünleri seçtiklerini, market elemanlarının ise pazarcılardan sonra giderek sona kalanları aldıklarını söylüyor.



“Marketlerden ucuz ama bizim için pahalı”

Mustafa Uzun isimli bir vatandaş ise enflasyonun yüksekliğinden yakınarak, “Eskiden 50-100 lira ile doldurduğum arabamı şu an 200 lira ile dolduramıyorum. Enflasyon almış başını gidiyor. Pazar ürünleri pahalı ama bizim için pahalı yoksa market fiyatlarına göre oldukça ucuz.” şeklinde durumu ifade ediyor. 

Yorumlar (0)