Ralli şampiyonu ‘süper babaanne’ babaanne 9 yaşındaki torunuyla yarıştı

1981 senesinde rallide co-pilot Türkiye şampiyonu olan 72 yaşındaki Tuna Kalaycı doğum gününü, benzer bir tutkuyla yetiştirdiği oğlunun 9 yaşındaki motokrosçu kızı Derin Kalaycı’yla yarışarak kutladı.

YAŞAM 15.07.2021, 10:11 15.07.2021, 17:15
Ralli şampiyonu ‘süper babaanne’ babaanne 9 yaşındaki torunuyla yarıştı

Motosiklet tutkunu bir aile, başarısını ve ralli heyecanını yeni nesillere aktarmanın çabası içerisinde.

1967-1974 seneleri arasında yedi defa Türkiye Motokros-Sürat Şampiyonu olan Hasan Kalaycı, motosiklet sevdasını çocuklarına ve eşine de aşıladı.

Eşiyle beraber şampiyon oldular

Hasan Kalaycı’nın yarışlarda kendisine eşlik etmesini istediği eşi Tuna Kalaycı, 1971 senesinden itibaren Anadol, Murat 124 ve Murat 131 otomobillerle eşinin co-pilotu olarak rallilere katıldı ve 1981 senesindeki rallide co-pilot Türkiye şampiyonu oldu.

Gelinine ve torununa motosiklet hediye etti

Çocuklarını da benzer bir tutkuyla büyüten Kalaycı çiftinin 3 çocuğundan en küçük olanı Necati Kalaycı da 1990 ve 1992 senelerinde Türkiye Motokros Şampiyonluğu elde etti.

2008 yılında eşi Hasan Kalaycı’yı kaybeden Tuna Kalaycı, oğlu Necati Kalaycı’nın kızı Derin doğduğu zaman gelinine ve torununa birer motosiklet verdi.

Bayrağını torununa devredecek

73’ünü doğum gününde babaanne Kalaycı, 9 senedir motosiklet tutkusuyla büyüyen torunu Derin ile trafiğe kapalı bölgede yarışarak kutladı.

Torunu ile bisiklete binmenin büyük bir motivasyon ve mutluluk verdiğini söyleyen Kalaycı, “Düşünsenize 73 yaşında olduğumda torunumla bisiklete bindim. Bu büyük bir mutluluk. Bir de ben hala bir şeyler yapıyor olmamı kendime kanıtladım. Gençlik zamanlarımda motosiklete çok binerdim. Binmeyeli çok uzun zaman oldu.” şeklinde konuştu.

“Gelini bile motosiklet kullanmadan kabul etmedik”

Kalaycı, ailece iki tekerleğe sevdalı olduklarını söyleyerek, “Ailece biz spora hastayız. Birçok ailede çocuklar motosiklete bindiğinde kıyamet kopar. Ancak bizde öyle bir durum yok. Çocuklarımın da motosiklet sevdası küçük yaşta başladı. Bizim ailede herkes kullanıyor. Gelini dahi motosiklet kullanmadan kabul etmedik. O da öğrenip ehliyetini aldı.” şeklinde konuştu.

Torunuyla beraber yarıştı

Derin Kalaycı da ailenin diğer bireyleri gibi 5 yaşında motosiklete binmeye başladığını ve hiçbir arkadaşının motosiklet kullanamadığını, bundan dolayı kendisini oldukça şanslı hissettiğini ifade etti.

Derin, babaannesinin izinden gidip şampiyon olmak istediğini kaydederek, “Babaannemin doğum gününü kutladık bugün. İleride ben de babaannem gibi şampiyon olacağım.” dedi.

Süper babaanne lakaplı Kalaycı’ya ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’yle Ankara Kent Konseyi ortaklığında yaklaşık olarak 2 bin sporcunun katıldığı Başkent Spor Zirvesi’nde “Ankara’ya ödül kazandırmış eski sporcu”lar arasında olduğundan plaket takdim edilecek.

Yorumlar (0)