Rahmet günleri yaklaşıyor… Üç aylar ne zaman başlayacak?

Mevlid Kandili'ne ulaşılması ile beraber birçok kişi üç ayların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisine alan üç aylar, İslam dünyasını yakından ilgilendiriyor. Müslümanların ibadetlerle süsleyeceği söz konusu bu dönem, büyük bir önem arz ediyor. Peki, üç aylar ne zaman? Üç ayların isimleri nereden gelir? Üç aylarda oruç tutulur mu? İşte ayrıntılar…

YAŞAM 07.10.2022, 12:00 08.10.2022, 09:13
Rahmet günleri yaklaşıyor… Üç aylar ne zaman başlayacak?

Üç ayların başlangıcı için İslam aleminde geri sayım devam ediyor. Hicri senenin ilk ayı olarak değerlendirilen Muharrem ayını arkamızda bıraktık. Üç ayların başlangıcı olan Recep ayı, ibadetlerini yapacak kişiler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Peki, üç aylar ne zaman? İşte üç ayların başlangıcı ile ilgili detaylar…

Üç aylar ne zaman?

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayı, 23 Ocak 2023 Pazartesi tarihinde başlayacak. Recep ayının başlangıcı aynı zamanda üç ayların ilk günü olarak görülmektedir. Yani üç aylar 2023 senesi 23 Ocak 2023 Pazartesi tarihinde başlayacak.

Şaban ayı ise 21 Şubat Salı günü,

Son ay olan Ramazan ise 23 Mart Perşembe tarihinde başlayacak.

Üç ayların isimleri nereden gelir?

Üç ayların isimleri sırasıyla Recep, Şaban ve Ramazan’dır. Söz konusu ayların isimlerinin altında bulunan bir manası da vardır. Hadise göre, Recep Allah’ın ayı, Şaban Hz. Muhammed (SAV)’in ayı, Ramazan ise ümmetin ayı olarak görülmektedir.

Üç aylarda oruç tutulur mu?

Recep ayını oruçla geçirilmesi Hz. Peygamber (SAV) tarafından hadisle müjdelenmiştir. Bu nedenle Müslüman alemi bu ayları oruçla geçirerek, ibadetlerini tamamlamayı düşünmektedir. Ancak oruç tutacak kişiler perşembe ve cumayı beraber tutmalıdır. Yalnızca bir gün oruç tutulması halinde perşembe günü ibadet gerçekleştirilmelidir.

Yorumlar (0)