Protokol, hurdacı kardeşleri alkışla karşıladı!

Çöpe atılan Türk bayraklarını temizleyip asan hurdacı çocuklar Türkiye'yi gururlandırdı. Van Valiliğine davet edilen iki kardeşi; Vali, Başsavcı, Emniyet Müdürü, Tugay Komutanı ve Jandarma Komutanı alkışla karşıladı.

YAŞAM 27.08.2020, 14:40 27.08.2020, 18:03
Protokol, hurdacı kardeşleri alkışla karşıladı!

Dün Van'da hurda toplarken çöpe Türk bayraklarının atıldığını gören iki kardeş, bayrakları çöpten çıkarmış, elleriyle temizleyip düzelttikten sonra tel örgülere asmıştı. Çöp konteyneri önünde iki çocuğun bayrakları çöpten çıkardığını gören ve evinin balkonundan cep telefonuyla görüntüleyen bir vatandaş ise sosyal medya paylaşımında bulundu. Video bir anda günün en çok beğenilen ve yorumlanan görüntüsü hâline gelince olay Van protokolünün de dikkatini çekti.

Tuşba ilçesine bağlı Vali Haydarbey Mahallesi'nde hurda toplayan 13 yaşındaki Yunus Duman ve 12 yaşındaki Argeş Duman kardeşlerin Türkiye'yi gururlandıran hareketleri sonrası aileye ulaşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Duman ailesini Valiliğe davet etti.

Duman ailesi, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in makam odasında Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bülent Mercimek ve Başsavcı Oğuzhan Dönmez'in alkışlarıyla karşılandı.

Aile üyeleriyle sohbet eden ve Yunus ile Argeş kardeşlerle de yakından ilgilenen Vali Mehmet Emin Bilmez, Duman ailesinin Hakkari'den Van'a eğitim için geldiğini öğrendiklerini belirterek, "Daha iyi bir gelecek için yaşam koşullarını zorlayarak çocuklarını okutmaya çalışan bir aile. Okullar kapalı olduğu için, aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Hurda ararken Türk bayraklarını görüyorlar. Sonrası malum. İki evladımızla ve Duman ailesiyle gurur duyuyoruz, iyi ki varlar." ifadelerini kullandı.

Babaları güvenlik korucusu

Güvenlik korucusu olan babalarının da bayrak için hayatını hiçe saydığını vurgulayan Yunus ve Argeş kardeşler, ülkeleri ve bayrakları için her şeyi yapacaklarını kaydettiler.

Güvenlik korucusu Şemsettin Duman ile eşi Seyran Duman da çocuklarıyla gurur duyduklarını, okula devam etmeleri için tüm güçleriyle çaba sarf ettiklerini anlattılar.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Yunus Duman ve Argeş Duman kardeşlere birer tam altın ve Türk bayrağı hediye etti.

Yorumlar (0)