Prematüre doğdu, 21 yıl önce bakımını üstlenen hemşireyle buluştu

Sivas'ta prematüre olarak doğan Beyzanur Erdoğan, Cumhuriyet Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Prematüre Günü' etkinliğinde, bakımını üstlenen hemşireyle 21 yılın ardından buluştu.

YAŞAM 19.11.2020, 01:17 19.11.2020, 17:42
Prematüre doğdu, 21 yıl önce bakımını üstlenen hemşireyle buluştu

17 Kasım Prematüre Günü sebebiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde program düzenlendi.

Programda konuşan Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sönük bir kutlama yaptıklarını, önümüzdeki senelerde daha coşkulu kutlama yapmayı arzuladıklarını ifade etti.

21 yılın ardından ilk buluşma...

Sivas'ta 1999 yılında prematüre olarak doğan ve serviste tedavi gören Beyzanur Erdoğan, kendisine ilk müdahaleyi yapan hemşire Nazlı Alkan ile bir araya gelerek ona çiçek verdi.

Erdoğan, 1999 yılında 26 haftalık olarak dünyaya geldiğini belirterek, "O dönemlerden hemşire hanım ile bir fotoğrafım vardı. Annemle konuşmalarımızda hemşireyi soruyordum. Başka bir hemşire vasıtasıyla kendisini buldum. Şu an elimde o ilk fotoğrafımız var. Hemşirem ile bir araya geldiğimizde duygulu anlar yaşadık. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"Emekler boşa gitmemiş"

Hemşire Alkan ise prematüre doğan bebeklerin hayata tutunmaları ve sağlıklı nesiller yetişmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Alkan, prematüre olarak doğan Beyzanur ile bir araya gelmekten dolayı çok heyecanlandığını belirterek, "Verdiğimiz emeklerin boşa gitmemesi bizleri çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)