Pompalı genci polis, depar atıp yakaladı!

Aksaray'da polis memuru, tüfekle kaçan zanlıyı, peşinden koşarak yakaladı. Polis memurunun depara kalkışı ve zanlıyı yakalayışı an be an polis kamerası tarafından görüntülendi.

YAŞAM 25.01.2021, 13:43 26.01.2021, 10:17
Pompalı genci polis, depar atıp yakaladı!

Aksaray’da polis ekiplerinin şüphe üzerine "dur" ikazında bulunduğu otomobilden aniden elinde pompalı tüfekle inip kaçan zanlı, film sahnelerini aratmayacak bir kovalamacanın açılışını yaptı.

Zanlının peşinden koşan polis memuru hızıyla dikkat çekerken, polis araç kamerası zanlının yakalanma anını saniye saniye kaydetti. Araçta bulunan 2'si kadın 3 kişi de yine kovalamaca sonucu yakalandı.

Polis rutin kısıtlama kontrolü yapıyordu

Covid-19 önlemleri çerçevesinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını Aksaray genelinde güvenlik tedbirleri alarak denetleyen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, eski Sanayi Caddesi üzerinde gece yarısı hareket hâlindeki 68 ABJ 662 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi.

Otomobil durduğu sırada elinde pompalı tüfekle araçtan inip kaçmaya çalışan bir zanlıyı gören komiser yardımcısı adeta depar atarak gencin peşine düştü. Film sahneleri gibi kovalamaca polis aracının kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Sokak aralarına girip izini kaybettirmek isteyen şüpheli genç, komiser yardımcısının hızlı koşması sebebiyle kısa sürede 814. Sokak'ta yakalandı.

Sokağa çıkma kısıtlamasını çiğneyen, maske takmayan, dur ihtarına uymayıp ruhsatsız kısa dipçikli pompalı tüfekle kaçan 22 yaşındaki Kerem Karaibiş isimli zanlı, yere yüz üstü yatırılarak ters kelepçe takılıp etkisiz duruma getirildi ve gözaltı uygulandı.

Kerem Karaibiş isimli zanlının dikkatleri üzerine çekmesini fırsat bilen 34 yaşındaki araç sürücüsü Veyis C. ile araç içinde bulunan 32 yaşındaki Nuray Ç. (32) ve 22 yaşındaki İpek Ö. de olay yerinden aynı araçla kaçmaya başladılar.

Trafik ve asayiş ekipleri bu kez de kaçan diğer 3 kişinin peşine düştü ve kısa süre sonra aracı Cumhuriyet Bulvarı ile Atatürk Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta sıkıştırdı.

Araç sürücüsü Veyis C. ile yanında bulunan 2 kadın Nuray Ç. ve İpek Ö. de araçta yakalanarak gözaltına alındılar.

Pompalı tüfekle polisten kaçarken yakalanan 22 yaşındaki Kerem Karaibiş ve araçta bulunan Veyis C, Nuray Ç. ve İpek Ö. gözaltına alındı.

4 şüpheli sorguları için Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Cezalar komik

4 zanlıya sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan toplam 12.600 lira, aracın trafik kusurundan 314 lira olmak üzere toplam 12.914 lira para cezası kesildi.

Zanlıların otomobili bağlanıp otoparka çekildi.

Olayla ilgili adli soruşturma yürütülüyor.

Yorumlar (0)