Polisten özel güvenlikçilere eşzamanlı denetim!

Ankara'da polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi özel güvenlik tedbirlerinin uygulanışını kontrol etmek için eşzamanlı denetim uyguladı.

YAŞAM 30.07.2020, 12:53
Polisten özel güvenlikçilere eşzamanlı denetim!

Ankara'da polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otobüs terminali, tren garı, havalimanı, metro istasyonları, AVM'ler ve canlı hayvan pazarlarındaki özel güvenlik tedbirlerini kontrol etmek maksadıyla Ankara genelinde eşzamanlı denetim yaptı.

Denetimlerde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığı başta olmak üzere diğer özel güvenlik önlemleri ve kontrolleri denetlendi, özel güvenlik elemanlarının kimliklerinin kontrolleri yapıldı.

Özel güvenlikçileri kendi hâllerine bırakılmıyor

Denetimlerini sıklaştıran Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, özel güvenlik sağlayan kuruluşları ve personellerini de kendi hâllerine bırakmıyor.

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın talimatıyla yapılan özel güvenlikçi denetiminde vatandaşın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi hedefleniyor.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri başta olmak üzere, vatandaşların yoğun bulunduğu alan ve mekânlarda özel güvenlik görevlileri tarafından alınan sağlık ve güvenlik önlemleri uzman ekipler tarafından ayrıntılı bir biçimde inceleme altına alınıyor.

Özel güvenlik görevlilerinin sorumlu oldukları alanlarda ve mekânlarda, başta Covid-19 (yeni tip koronavirüs) olmak üzere bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi maksadıyla "maske, mesafe ve ateş ölçümü" gibi tedbirleri uygulamaları gerekiyor.

Asayişten de sorumlu olan özel güvenlik görevlilerinin aldıkları tedbirlere ve uygulamalarına dair denetimlerin düzenli aralıklarla süreceği bildirildi.

Yorumlar (0)