Polisten kaçan şüpheli, az kalsın akaryakıt istasyonunu patlatacaktı

İzmir Karabağlar’da polis ekipleri, şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Ekipler, Karşıyaka ilçesine kadar şüpheliyi kovaladı. Şüpheli, aracıyla, polis otosuna çarparak durdu. Çarpma anı, güvenlik kameralarına yansıdı. 

YAŞAM 06.05.2021, 12:11 06.05.2021, 17:48
Polisten kaçan şüpheli, az kalsın akaryakıt istasyonunu patlatacaktı

İzmir Karabağlar’da bulunan Çalıkuşu Mahallesi’nde polis ekipleri, 02.30 civarında dışarıda bulunan ve kısıtlamayı ihlal eden bir kişiyi durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan kişi, aracıyla kaçmaya başladı.

Karşıyaka ilçesine kadar kovalamaca yürüten polis ekipleri, şüphelinin geçmesi muhtemel tüm sokakları abluka altına aldı. Polise yakalanmak istemeyen şüpheli, son sürat çevreyoluna çıktı ve buradan Çiğli’ye doğru devam etmek istedi. Çiğli girişinde set kuran polis ekiplerini de bariyerlere sürtünerek yoldan geçip atlatan 33 yaşındaki Yusuf İ. isimli şüpheli, “Doğal Yaşam Parkı” kavşağından geri dönerek Karşıyaka’ya doğru devam etti.

Şüpheli, Caher Dudayev Bulvarı yakınlarındaki bir polis aracına çarparak durdu. 



1 saat boyunca kovalama yaşandı

Şüpheli 33 yaşındaki Yusuf İ. ile polis ekipleri arasındaki kovalamaca, yaklaşık bir saat sürdü. Kaza sırasında şüphelinin aracı ve polis aracı hasar alırken bir polis memuru da yaralandı. Sağlık ekipleri, yaralı komiseri hastaneye kaldırırken durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu sırada kaza yaptığı araçtan çıkıp yaya olarak kaçmaya yeltenen Yusuf İ., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Uyuşturucu madde bulundu

Yusuf İ.’nin kullandığı araçta yapılan aramada uyuşturucu madde ve madde içiminde kullanılan bazı ekipmanlar ele geçirildi. Ayrıca şüphelinin, kaçtığı güzergah üzerinden bir poşeti yola attığı ve polis ekiplerinin o poşeti bulmak amacıyla çalışma başlattığı öğrenildi.



Trafiği tehlikeye atmak, polis memurunu yaralamak ve kısıtlamayı ihlal etmekten hakkında işlem uygulanan Yusuf İ.’nin pek çok suçtan sabıka kaydı bulunduğu aktarıldı.

Kaza anı kameraya yansıdı

Yusuf İ.’nin kendisini durdurmak isteyen polis aracına çarpma anı, yakınlarda bulunan bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde savrulan polis aracının akaryakıt pompasına yakın bir şekilde durabildiği ve şans eseri büyük bir kazanın önüne geçildiği açıkça görülüyor. 

Yorumlar (0)