Polisler için 8/24 çalışma sistemi geliyor!

Emniyet personelinin moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için yeni genelde hazırlandı. Genelgeye göre, 8 saat çalışıp 24 saat istirahat sistemine geçilecek. İşte ayrıntılar...

YAŞAM 21.02.2020, 16:26
Polisler için 8/24 çalışma sistemi geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla emniyet personelinin moral ve motivasyonunun artırılması amacıyla hazırlanan genelge, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderildi.

Emniyet personelinin moral ve motivasyonunun artırılması için çalışma şartlarında iyileştirmeye gidildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 81 il emniyet müdürlüğüne genelge yollandı.

8/24 çalışma esası

Genelgeye göre, il emniyet müdürlüklerine bağlı polis merkezi amirlikleri ve resmi ekiplerde "8 saat çalışıp 24 saat istirahat sistemi"ne geçilecek. 

Personelin yıllık izinleri, kış ve yaz aylarında olmak üzere iki dönem halinde planlanacak ve yıllık iznin en az üçte biri kış aylarında kullandırılacak. 

Evlilik yıldönümü izni

Personel, 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu"nda düzenlenen mazeret izninin bir gününü yetkili amirlerin izniyle evlilik yıldönümlerinde kullanabilecek. Görev dağılımında ve birimlerdeki istihdamda adaletten taviz verilmeyecek. 

Yılda en az bir defa psikolojik destek alınacak

Tüm personelin her yıl en az bir kez "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro amirlikleri"nde görevli psikologlarla zorunlu bireysel görüşmeye katılacak. 

Üniversiteler ve ilgili diğer kurumlar ile işbirliğine gidilerek "aile içi iletişim, stres ile baş etme, öfke kontrolü, problem çözme becerileri, iletişim becerileri, çocuk ve ergen ile iletişim, aile içi şiddet ve çocuk istismarı, bütçe yönetimi, psikolojik şiddet, ruhsal bozukluklar" gibi konularda eğitim faaliyetleri düzenlenecek ve belirli periyotlarla eğitimler yenilenecek.

Aktiviteler ağırlık kazanacak

Kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında, "halk oyunları ve koro etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, piknik gibi çeşitli faaliyetler ile spor turnuvaları" yapılacak. Yapılan etkinliklere personelin eş ve çocukları da davet edilecek.
"Psikolojik danışma hattı"

Polislerin, sorunlarını çözmek amacıyla Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde günün 24 saati ulaşılabilecek "Psikolojik Danışma Hattı" hizmet verecek.

Yorumlar (0)