Polisiye film sahnelerinin aynısı yaşandı

Adana'da otomobille polise çarpıp kaçan ve kovalamacayla yakalanan zanlının otomobilinden 16 kilogram esrar çıktı. Yaşananlar Hollywood film sahnesi gibiydi.

YAŞAM 12.06.2020, 10:44
Polisiye film sahnelerinin aynısı yaşandı

Adana'da uygulama noktasında kontrol-denetim işlemi yapan polis memurunun üzerine otomobilini sürüp çarptıktan sonra kaçan şüpheli, polis filmlerini aratmayan kovalamaca sonucu yakalandı.

TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Otoyolu'nda kontrol-arama uygulaması yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 MS 182 plakalı otomobil sürücüsünün durumundan şüphelenerek "dur" ikazında bulundu.

Ekiplerin durdurmak istediği otomobil sürücüsü, "dur" ikazına uymayarak bir polis memuruna çarptı ve hızla olay yerinden kaçmaya başladı.

Hem çarpmanın hem de çarpmanın şiddetiyle yere düşmenin etkisiyle önemli yara alan polis memuru, polis arkadaşları tarafından ekip aracına bindirdi ancak ekip, yanındaki yaralı polis ile takibe başlamak zorunda kaldı. Ne yaralı polis arkadaşlarını ne de takibi bırakabilen polis ekipleri, yaşanan olayı, yaralı polis memurunun durumunu ve otomobilin plakası telsizle haber merkezine bildirerek şüpheli aracın takibi için destek ve yaralı polis memuru için ambulans istedi.

Polis ekipleri, zanlının gidebileceği D-400 kara yolu, İncirlik Mahallesi ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi girişinde barikat kurdu.

Yaralı polisi bırakıp takibe devam ettiler

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne giren ve D-400 kara yolu boyunca otomobille kaçmaya devam eden zanlı, buradaki uygulama noktasında bulunan ekiplerin "dur" ikazına da uymadı ve kaçmaya devam etti. Zanlıyı ilk takibe başlayan ve yaralı polis memurunu taşıyan polis ekibi ise, ambulansın gelmesini istedikleri noktaya geldiklerinde yaralı arkadaşlarını sağlık ekiplerine teslim ederek takibi sürdürdü.

Yaralanan polis memuru, uygulama noktasında bekleyen ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Bu kez polis, kara yolunu tır ve kamyonla kapattı!

Zanlının D-400 kara yolundan şehir merkezine doğru seyrettiğinin tespit edilmesi ve tüm ekiplere bildirilmesi üzerine polis ekipleri, zanlının birazdan geçeceğini değerlendirdikleri Güzelevler Mahallesi Girne Bulvarı'nı kamyon ve tır ile ulaşıma kapattı.

Barikat gerisinde uzun namlulu silahlar...

Yolda oluşturulan barikatın gerisine uzun namlulu silahlı polisler konuşlandırıldı ve zanlı beklenmeye başlandı. Şüphelinin aracının yaklaştığını gören polis ekipleri bir kez daha "dur" uyarısı yaptıktan sonra otomobilin lastiklerine ateş ederek durdurdu. Otomobili kullanan şüpheli araçtan indirilerek yere yatırıldı ve gözaltına alındı.

Polis ekipleri, zanlının otomobilinde yaptıkları aramalarda, motor kısmına ve kapıların içine gizlenmiş 16 kilogram esrar ele geçirdi.

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
Böylelerini var ya....