Polisin “Dur” ihtarına uymayan çocuklar, ortalığı birbirine kattı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde ehliyetsiz olduğu belirlenen iki çocuk, polis ekiplerinin “Dur” ihtarına uymayınca bir kovalamaca yaşandı. Söz konusu kovalamaca, ara sokakta başlayıp kaçan aracın seyir halinde olan bir araca çarpmasıyla sona ererken, kazanın ardından çocuklar karakola götürüldü. Yaşanan kovalamaca ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. 

YAŞAM 05.03.2022, 15:33 06.03.2022, 13:31
Polisin “Dur” ihtarına uymayan çocuklar, ortalığı birbirine kattı

Olay, Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, polis ekipleri hareketlerinden şüphelendiği bir aracı durdurmaya çalıştı. 

“Dur” ihtarına uymayan çocuklar ile polis arasında kovalamaca

Araç içinde yer alan iki çocuk ise ekiplerin “Dur” ihtarına uymadı ve aniden kaçmaya başladı. Ara sokakta polis ekipleri ile iki çocuk arasında başlayan kovalamaca, çocukların içinde bulundukları aracı, cadde üstünde hareket halindeki farklı bir araca çarpması sonrasında son buldu. Kafa kafaya çarpışan 2 araç, kazanın ardından kullanılamaz duruma gelirken, polis ekipleri tarafından iki çocuk karakola götürüldü.

Yaşanan kovalamaca kameraya yansıdı

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ve polisten kaçmaya çalışan iki çocuk ile polis ekipleri arasında yaşanan kovalamaca ve ardından meydana gelen kaza anları ise çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

“Ehliyetleri yoktu, o yüzden kaçıyorlardı” 

Yaşanan kovalamaca ile ilgili açıklamalarda bulunan çevredeki bir esnaf, “Polis ekipleri, araba ile kaçan 2 çocuğu kovalıyordu. O nedenle çocuklar yola bakmadan aniden çıktılar ve o esnada caddede hareket halindeki bir araba ile kafa kafaya çarpıştılar. Kazanın ardından polis ekipleri, çocukları karakola götürdü. Çocuklar herhalde öğrenciydi ve ehliyetler olmadığı için polisten kaçıyorlardı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı fakat arabalarda hasar oldukça büyüktü” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)