Polisi görünce paniğe kapılan vatandaş, yüzünü poşetle kapattı!

İstanbul'un Kâğıthane ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde toplu taşıma araçlarındaki kontrolünü sıkılaştıran polis ekipleri, durdurduğu hafif ticari araçta sürücü ve 2 yolcunun sosyal mesafe kuralına uymadıklarını fark etti. Yan yana oturan 3 kişiden birinin, paniğe kapılarak yüzünü poşet ile kapattığı görüldü.

YAŞAM 09.04.2020, 11:38

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde toplu ulaşım araçlarının kapasitelerinin yüzde 50 ile çalışmasına yönelik karar verilmiş, ardından vatandaşların toplu taşıma araçlarına maskesiz binmelerine yasak getirilmişti.

Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Cendere Caddesi üzerinde şehir içi minibüs, otobüs ve taksilere ilişkin denetim gerçekleştirdi

".

Toplu taşımada kapasitenin yüzde 50’si oranında yolcu alınması ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi hususunda sürücü ve yolculara bilgi verildi. 

Trafik polisleri, kontrol esnasında hafif ticari aracı durdurdu. Araçta bulunan ve polisi görünce paniğe kapılan biri, şeffaf poşetle ağzını kapatma girişiminde bulundu. 

1000 liralık idari para cezası verildi

Yolcular ile yan yana oturan Suriyeli sürücüye sosyal mesafe kuralına uymadığı gerekçesiyle "Hıfzıssıhha Kanunu’na ve tedbirlerine uymamak" maddesinden 1000 liralık idari para cezası verildi. Sürücü, yolcuların arkaya geçmesinin ardından yeniden hareket etti. 

Yapılan kontroller dâhilinde birçok minibüs ile otobüsü durduran polis ekipleri, yolcu sayımı yaparak sürücülere uyarıda bulundu. Polis ekipleri,  toplu taşıma araçlarında yakın oturan yolculara da "sosyal mesafe" kuralını anımsatarak arada boşluk bırakmalarını talep etti. 

Kâğıthane Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin denetimlerine devam edeceği bildirildi.
 

Yorumlar (0)