Polise tekme atıp küfür eden Rana Batı'nın 9 yıl hapsi isteniyor!

İstanbul'da maskesini yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uygun şekilde takmadığı tespit edilen ve gözaltına alınmamak için polise tekme atan Rana Batı'nın 9 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

YAŞAM 05.10.2020, 16:13 05.10.2020, 16:26
Polise tekme atıp küfür eden Rana Batı'nın 9 yıl hapsi isteniyor!

Olay, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde meydana gelmişti.

Rana Batı ile yanında bulunan Zeynep K.'nin maskesini yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uygun şekilde takmadığı tespit edilmiş, söz konusu kişiler kendilerini uyaran polis memurları ile tartışmıştı. 

Bunun üzerine iki arkadaş hakkında tahkikat başlatılmıştı. Tahkikatın tamamlandığı ve polis memurlarına saldıran kişiler hakkında iddianame hazırlandığı bildirildi. 

Söz konusu iddianamede, polis memurlarının maske denetimi gerçekleştirdiği, Rana Batı'nın da maskeyi doğru şekilde takmadığı için uyarıldığı ifade edildi. 

Daha sonra maskesini taktığı görülen Rana Batı'nın polis memurlarına küfürler savurduğu belirtilen iddianamede, B.S. isimli polis memurunun Rana Batı'ya "niye küfür ettiğine" dair soru yönelttiği, daha sonra söz konusu kadının "orta parmak" gösterdiği kaydedildi.

İddianamede, Rana Batı ve Zeynep K.'nin yanına giden polis memurlarının, şüphelileri karakola çağırdıkları ileri sürüldü. Zeynep K.'nin de polis memurlarına küfür etmeye başladığı, daha sonra B.S'nin Rana Batı'yı kontrol altında tutmaya çalıştığı ve kendilerine yönelik saldırıyı durdurmak için gereken sınırlar çerçevesinde müdahale ettiği bildirildi. 

Rana Batı ve Zeynep K.'nin kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettiği aktarılan iddianamede, olaya ilişkin kamera görüntülerinin ortaya çıktığı ifade edildi.

İddianamede, Rana Batı'nın polis memurlarına "orta parmak" gösterdiği, dizlerine tekme attığı ve basit tedavi ile iyileşilebilecek biçimde yaraladığı kaydedildi. 

Görevinin başındaki polis memurlarına saldıran Rana Batı'nın 2 sene 15 günden 9 sene 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Zeynep K.'nin de "kamu personeline hakaret ettiği" gerekçesiyle 1 sene 5 aydan 4 sene 1 aya kadar hapis cezası alması talep edildi. 

Mahkemenin iki hafta içerisinde söz konusu iddianameye ilişkin karar alacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)