Polis kılıktan kılığa girdi...Çete yakalandı

Amasya'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı olarak tanıtan 6 kişilik çetenin aranan 4 üyesi de yakalandı. Polis, çete üyelerini yakalamak amacıyla seyyar satıcı ve temizlik görevlisi kılığına girdi.

YAŞAM 28.08.2019, 17:18 28.08.2019, 17:20
Polis kılıktan kılığa girdi...Çete yakalandı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan N.Ç., kendisini telefonla arayarak savcı olduğunu söyleyen bir kişinin, 'kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini' söylediğini, bunun üzerine belirttiği adrese 450 bin lira bıraktığını söyledi.

Dolandırıldığını anlayınca geçen nisan ayında polisi arayan N.Ç, kendisinden 100 bin lira daha istendiğini bildirdi. Bunun üzerine polis, N.Ç.'den bu kişilere randevu vermesini istedi ve operasyon için harekete geçti.

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, belediye personeline ait kıyafetleri giyerek bahçıvan ve temizlik görevlisi kılığında randevu yerinde bekledi. N.Ç. ile buluşmaya gelen 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İ.F. ve M.T. oldukları belirlenen dolandırıcılar, sevk edildikleri adliyede mahkeme tarafından tutuklandı.

6 kişilik çete oldukları anlaşıldı

Polis, yakalanma anları polis kamerası tarafından görüntülenen şüphelilerin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişletti. 

Dolandırıcılık yapan şüphelilerin 6 kişilik çete olduğu tespit edildi.

Polis, kimliklerini belirleyerek takibe aldığı 4 çete üyesini de operasyonda yakaladı. F.K., H.T., B.B. ve Ö.Ö. isimli şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda telefon, SİM kartı ve telsiz ele geçirildi.

Yorumlar (0)