Polis, Ceylan'ı nikâh dairesinin önünde kurtardı!

Adana'da ailesi tarafından zorla evlendirmek istenen genç kız, polis tarafından nikâh dairesinin önünde kurtardı.

YAŞAM 30.06.2020, 12:59 30.06.2020, 13:06
Polis, Ceylan'ı nikâh dairesinin önünde kurtardı!

Adana'da, ailesi tarafından zorla evlendirmek istenen 19 yaşındaki genç kızı, nikâh işlemleri için götürüldüğü evlendirme dairesinin önünde polis ekipleri kurtardı.

Görevlilere gizlice söyledi

Seyhan Belediyesi Evlendirme Dairesine nikâh tarihi almak için ailesiyle birlikte gelen Ceylan Beyazkaya, Seyhan Belediyesi Evlendirme Dairesi görevlilerine gizlice zorla evlendirilmek istendiğini söyleyerek, ailesine durumun hissettirilmeden kendisine yardım edilmesini istedi.

adana zorla evlendirilmek istenen genç kız Ceylan Beyazkaya

Seyhan Belediyesi Evlendirme Dairesi görevlileri ise Beyazkaya ailesinin haberi olmadan durumu 155 Polis’e bildirdi ve genç bir kızın zorla evlendirilmek istendiğini kendilerine söylediğini ve yardım istediğini bildirdi. Seyhan Belediyesi Evlendirme Dairesi görevlilerinin yardım istemesi üzerine evlendirme dairesine polis ekipleri gönderildi.

Polisler, zorla evlendirilmek istenen ve gözyaşları döken 19 yaşındaki Ceylan Beyazkaya'ya ulaşarak koruma altına aldı.

adana zorla evlendirilmek istenen genç kız Ceylan Beyazkaya

Ceylan Beyazkaya’yı zorla evlendirmek isteyen yakınları ise, olayı görüntülemek basın mensuplarına tepki göstererek çekim yapmalarına engel olmak istedi.

Polis ekipleri, genç kızın yakınlarını, damat adayı ile damat adayının yakınlarını gözaltına aldı ve ifadelerini almak üzere 5 Ocak Şehit Veli Ataşçı Polis Merkezine sevk etti.

Polis ekiplerin soruşturması ve şüphelilerin işlemleri devam ederken genç kız Ceylan Beyazkaya devlet koruması altına alındı.

Yorumlar (0)