Polis, araçtaki gizli zulayı kulaklıkla çözdü

Beşiktaş'ta araçta sarkan bir kablodan şüphelenen polis gizli uyuşturucu düzeneğini ortaya çıkarttı. 

YAŞAM 27.11.2022, 14:03
Polis, araçtaki gizli zulayı kulaklıkla çözdü

Beşiktaş Levazım’da kontrol yapan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü “yunus”motorize polis timi, sokakta seyreden lüks otomobili şüphe üzerine durdurdu.

Polis ekipleri 20 yaşındaki sürücü Ahmet A. ve yanında bulunan 20 yaşındaki Mehmet S.’nin üst aramasını yaptı.

Herhangi bir suç unsuruna rastlamayan ekipler, yaptıkları GBT sorgulamasında Mehmet A.’nın “basit yaralama” ve “birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit” suçlarından aranmasının olduğunu belirledi.

Tedirgin halleri ele verdi

Sorgulama devam ettiği sırada polis ekipleri, şahısların tedirgin yüz ifadelerinden şüphelenerek araçta arama yapmaya başladı.

Yapılan aramalarda ekipler, otomobilin sol ön kapısı ile alt tarafında otomobille ilgili olmayan bir kablonun sarktığını fark etti.

Kablosuz kulaklık şifreyi çözdü

Buradan hareket eden polis, aracın bardaklık bölümünde bir kablosuz kulaklık gördü. Kulaklığın şahısların telefonuyla uyum sağlamaması üzerine daha da şüphelenen yunus timi, inceleme sonucunda kulaklığın mıknatıs özelliği olduğunu tespit etti.

Araçta detaylı incelemelerde bulunan polis, pedalların olduğu bölümdeki ayak koyma yeri parçasının orjinal olmadığını anladı.

Gizli bölme keşfedildi

Mıknatıslı kulaklığı aracın çeşitli yerlerine temas ettiren yunus timi, kulaklık kutusunu sol direk diye değerlendirilen emniyet kemerinin bulunduğu bölümün altına doğru hareket ettirdi

O sırada aracın fren pedalının sol kısmında yer alan yay mekanizmalı zula diye tabir edilen gizli bir bölme açıldı.

Esrar bulundu

Beşiktaş yunus timlerinin yaptığı incelemede satışa hazır 4 parça 24 gram paketlenmiş esrar, 100 euro, 10 bin 940 lira ve uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı belirtilen 2 adet cep telefonu ele geçirildi.

Serbest bırakıldılar

Arama çalışmalarından sonra kelepçelenen Ahmet A. ve Mehmet S., gözaltına alınarak Levent Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Emniyette ifadeleri alınarak “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlamak” suçu sebebiyle adli işlemleri yapılan 2 şahıs, adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan iki şüpheli, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)