PÖH ve jandarma, orman devriyesinde!

Son olarak Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınları, "sabotaj" ihtimalini gündeme getirdi. Aydın'daki ormanları koruyan olan jandarma komando ve özel harekat polislerinin, bölgede devriye görevine başladığı bildirildi.

YAŞAM 22.06.2022, 16:36 24.06.2022, 09:12 Hakan Öksüz
PÖH ve jandarma, orman devriyesinde!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde gece saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle yayıldı. Çok sayıda helikopter ve iş makinesi, yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Türkiye nefesini tuttu, yangın bölgesinden gelecek haberleri izlemeye koyuldu.

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının nedenine dair kesin bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Sabotaj ihtimali üzerinde durulduğunu kaydeden Bakan Soylu, yangının piknik yapan kişiler tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceğini de belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yangın bölgesini havadan inceledi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Önceki yılın yaz aylarında yaşanan orman yangınları sonrası, sabotajlara karşı önlemler alındı. Yangınla mücadele yöntemleri geliştirilirken bir yandan da güvenlik artırılıyor. 

Jandarma güçleri, Aydın'daki ormanları korumak için devriyeye çıkıyor. Orman yangınları çıkarmak isteyebilecek kişilere karşı tetikte olan jandarma komando ve özel harekat polisleri, riskli bölgelerde gece gündüz demeden karış karış dolaşıyor.

Yorumlar (0)