Poğaça Tarifi Nefis Yemek Tarifleri

Evde yumuşacık poğaçalar yapmak aslında düşünüldüğü kadar zor bir iş değildir. Evde poğaça yapmak için çok fazla malzemeye gerek duyulmaz.

YAŞAM 27.02.2021, 22:53
Poğaça Tarifi Nefis Yemek Tarifleri

Yani hemen hemen her evde bulunan malzemeler ile nefis poğaçalar yapmak mümkündür. Evde poğaça yapmak için iki adet yumurta akı, bir su bardağı ılık süt, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı ılık su, bir paket instant maya, dört yemek kaşığı şeker, altı su bardağı un ve bir yemek kaşığı tuza ihtiyacınız vardır. İsteğe göre şeker seviyesini azaltabilirsiniz. Ayrıca yine isteğe göre poğaçaların arasına koymak için kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Poğaçaların üzeri için ise iki adet malzeme gerekiyor, yumurta sarısı ve üç yemek kaşığı sıvı yağ.

Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle poğaça hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabına yumurta aklarını boşaltın. Daha sonra bu yumurta aklarının üzerine süt, sıvı yağ ve ılık su ekleyin. Bu malzemeleri de ekledikten sonra son olarak maya ve şekeri de ekleyin ve karıştırmaya başlayın. İyice karıştırdıktan sonra unu kaba eklemeye başlayabilirsiniz. Unu da ekledikten sonra yavaş yavaş tuzu da ekleyin ve bir spatula yardımı ile çok hızlı olmayacak şekilde karıştırmaya başlayın. Hamur bir süre sonra katılaşmaya başlayacaktır. Bu katılaşma başladıktan sonra hamuru tezgâha alın ve eliniz ile yoğurma işlemine başlayın. Bu işlemden sonra hamur daha iyi bir kıvama gelecektir. Daha sonra hamurun hava alması için son bir kez daha yoğrulması gerekiyor. Son yoğurmadan sonra ise sıra kesme aşamasına geliyor. Hamuru kendi isteğinize göre kesip, arasına kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Tüm bezeler bittikten sonra 50 derecede çalışan fırına poğaçaları ekleyin ve 15 – 20 dakika arasında poğaçaları fırında bekletin. Mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta akı sürdükten sonra pişirmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar (0)