Platonik aşk dehşeti! Korkuyordu ve...

YAŞAM 29.11.2019, 08:07 29.11.2019, 11:46
Platonik aşk dehşeti! Korkuyordu ve...

Erzurum’da platonik aşk yaşadığı genç kızı defalarca bıçaklayarak öldürmeye çalışan sanığın serbest kalma ihtimali üzerine genç kız yardım istemişti. Görülen duruşmada genç kızın korktuğu başına gelmedi. Mahkeme sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar verdi.

Cinayet girişimi 13 Ekim 2018 tarihinde Erzurum ilinin Aziziye ilçesi Dadaşkent mahallesinde özel bir markette yaşanmıştı.

Murat Y. isimli saplantılı şahıs, çalıştığı marketteki iş arkadaşı Canısı Toktay’a arkadaşlık teklifinde bulundu. Genç kıza cep telefonundan mesajlar göndermeye başladı. Murat Y. markette de genç kızı rahatsız edince market müdürü tarafından önce işten uzaklaştırıldı, ardından işten çıkarıldı.

Cinayet girişiminin yaşandığı gün Murat Y. markete bıçakla girdi. Murat Y., manav reyonu önünde bekleyen Canısı Toktay'a bir anda saldırdı. Canısı Toktay'ı bıçaklamaya başlayan Murat Y., kaçmaması için genç kızı kolundan tuttu. Canısı Toktay biri sol göğsü ve ikisi sırtından olmak üzere toplam üç bıçak darbesi aldı. Gerçekleşen saldırıda market çalışanları, Murat Y.'ı etkisiz hale getirip elindeki bıçağı alarak olası bir cinayet olayının önüne geçti.

Murat Y. hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Murat Y. hakkındaki iddianamede, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği tarafından hazırlanan rapora da yer verildi. Raporda, sanığın cezai ehliyetinin bulunduğu fakat tam olmadığı ifade edildi. Bunun üzerine Canısı Toktay, kendisini öldürme girişiminde bulunan Murat Y.nin serbest kalması ihtimalinden çok korktuğu için sosyal medyadan destek istedi ve bu çağrı kısa sürede kampanyaya dönüştü. Bunun üzerine bugün Erzurum Adliyesinde görülen davada mağdur Canısı Toktay’a onlarca kişi destek vermek için adliye önüne geldi.

"Benim oğlum ceza çekemez parası neyse verelim"

Sanık Murat Y. sabah saatlerinde güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesine getirildi. 11:30’da başlayan duruşmaya, destek vermek için gelen kişiler haricinde Canısı Toktay’ın annesi Ayşe Toktay ve babası Harun Toktay da izleyici olarak katılırken sanık Murat Y.’nin hiçbir yakını duruşmaya gelmedi. Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonunun davaya müdâhil olma talebi ise “Baronun suçta direk zarar görmemesi” gerekçesiyle mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

Platonik aşk mağduru Canısı Toktay’ın avukatları tutuklama kararının devamını isterken Murat Y.'nin avukatı ise 1 yıldan fazla olan tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak sanığın tahliyesini talep etti. Sanık Murat Y. de önceki savunmalarına ek olarak, “Canısı Toktay olaydan önce beni arayarak rahatsız etti. Bende karakola gidip şikayetçi oldum. Karakoldakiler beni ikna etti şikayetimden vazgeçtim. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık Murat Y. ve mağdur Canısı Toktay ise önceki duruşmalardaki savunmalarını yeniledi. Savunmaların ardından Savcı mütalaasında sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Duruşmaya verilen aradan sonra mahkeme heyeti, sanık Murat Y.nin tutukluluk hâlinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmanın ardından Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan mahkeme heyetinin Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun müdâhil olma talebini kabul etmediğini, diğer duruşmalarda katılma taleplerinin kabul edilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Yorumlar (0)