Plastik çöpleri toplayarak hazırlandığı KPSS’de Türkiye 25.’si oldu

32 yaşındaki Hakan Efe, plastik çöpleri toplayarak zor koşullarda hazırlandığı KPSS’den 96,5 puan alıp Türkiye 25.’si oldu.

YAŞAM 29.12.2020, 15:37 29.12.2020, 18:15
Plastik çöpleri toplayarak hazırlandığı KPSS’de Türkiye 25.’si oldu

Antalya Muratpaşa’da yaşayan 32 yaşındaki Hakan Efe’nin azmi, herkese örnek olacak türden.

Fen lisesinden mezun olmasının ardından 2015 senesinde İstanbul Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi’ni kazanan Efe, gelecek yıl Marmara Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi’ne geçti.

Bu süreç içerisinde ortaöğretim KPSS sınavlarına hazırlanan Efe, 98,5 puan alıp Türkiye 13’üncüsü oldu.

Efe eğitim görmüş olduğu Marmara Üniversitesi’nin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nın tahakkuk personeli olarak çalışmaya başladı.

Annesi yaşamını yitirdi

Amirleriyle yaşamış olduğu sıkıntıdan dolayı memuriyetten ayrılan Efe, ilerleyen dönemde maddi sıkıntılar çekmeye başladı. Annesinin kansere yakalanmasının ardından Hakan Efe Antalya’ya döndü.

Efe, burada geçici işlerde çalışmaya başladı. Geçtiğimiz sene ise annesini kanserden dolayı kaybetti.

Yaklaşık olarak 1,5 yıl boyunca işsiz kalan Efe, son olarak ise 7 ay önce çöp konteynırlarından metal atık ve plastik toplayıp hayatını sürdürmeye çalıştı.

Efe son olarak ekim ayında KPSS’ye yeniden hazırlanmaya başladı ve zor şartlar altında hem çalıştı hem de sınavına hazırlandı.

Hakan Efe, yapılan son KPSS sınavından 96,5 puan aldı ve Türkiye 25’incisi oldu.

“Memur olmak istiyorum”

Hakan Efe başarı öyküsünü anlatarak, “2 sene rektörlüğe bağlı bir dairede tahakkuk personeli olarak görev yaptım. Amirimle kimi sorunlar yaşıyordum. Haksız durumlarla karşı karşıya geldim. İstifa ederek Antalya’ya döndüm. Burada kısa dönemli işler yaptım. Son 2 senedir ise iş bulamadım. Nisan ayından bu zamana dek bu işi yapıyorum. 22 Kasım’da sınav oldu, 1 veya 1,5 ayda KPSS’ye hazırlandım. Hayatımda ilk kez bu işi yapıyorum. Başka bir yerden ekmek paramı kazanamıyordum. Zaten zor bir şekilde hazırlanıyorduk. Üstüne bir de pandemi geldi hiç iş bulamadık. Şimdi memuriyete atanmak ve hayatımın düzene girmesini istiyorum.”

Yorumlar (1)
doğrucu 3 yıl önce
helal olsun tek kelimeyle helal olsun cenabı Allahım yolunu açık etsin.