PKK'ya bir darbe daha: Bir dönem Duran Kalkan'a en yakın isimdi

Siirt  İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ve J-İHA/SİHA, PİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak Pervari ilçesi Herekol Dağı bölgesinde düzenlenen operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristin Turuncu kategoride bulunan Mazlum Mat olduğu belirlendi.

YAŞAM 20.09.2021, 15:58 21.09.2021, 09:23
PKK'ya bir darbe daha: Bir dönem Duran Kalkan'a en yakın isimdi

Eren-13 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan operasyonunda, Siirt Pervari ilçesi Herekol Dağı bölgesinde 19 Eylül'de, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve J-İHA/SİHA, PİHA ve Hava Kuvvetleri destekli düzenlenen operasyonda, silahları ile birlikte 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Öldürülen terörist turuncu kategorideydi

İçişleri Bakanlığının operasyona ilişkin yaptığı açıklamasında, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti Herekol Bölgesinde Sorumlu faaliyet yürüten ve Terörde Arananlar Listesi'nde 1 milyon TL’ye kadar ödülle Turuncu kategoride bulunan, Kendal Cizir kod adlı Mazlum Mat olduğu belirlendiği duyuruldu.

Duran Kalkan’a en yakın isimdi

Teröristin 2014’te KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın korumalığını yaptığı tespit edildi.

Ötey andan, 7 Mayıs'ta Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terörden arananlar listesinde Gri Kategoride bulunan Ardıl Poyraz adlı Büşra Kaya olduğu belirlendi.

Yorumlar (0)