PKK'nın 'cezaevi sorumlusu', örgüt notlarını ayakkabı tabanına saklamış

Adana'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik soruşturmasında, evinde 18 çift ayakkabının tabanına saklanmış 33 örgütsel not ele geçirilen şüpheli Zeynep T. ile ilgili 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

YAŞAM 04.11.2021, 11:33 06.11.2021, 09:37
PKK'nın 'cezaevi sorumlusu', örgüt notlarını ayakkabı tabanına saklamış

PKK/KCK terör örgütü soruşturmasında tutuklu Zeynep T. ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma tamamlandı.

195 sayfalık iddianame kabul edildi

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, sanık Zeynep T. ile ilgili "infaz kurumuna ya da tutukevine yasak eşya sokmaya çalışma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçları dolayısıyla hazırlanan 195 sayfalık iddianame kabul edildi.

Ayakkabı tabanlarından örgütsel not ele geçirildi

İddianamede söz konusu sanığın, örgüt mensuplarıyla iltisaklı ve irtibatta olduğu, PKK/KCK terör örgütü adına propaganda ve eleman temininde bulunduğu ve örgütsel toplantılara katıldığı ifade edildi.

Özel harekat polislerinin desteğiyle birlikte sanığın ikamet adresine yapılan baskın sonucunda, evinde 18 çift spor ayakkabının tabanına saklanmış ve küçük bir şekilde yazılmış 33 örgütsel not tespit edildi, bu notların örgütün sözde üst yönetimince gönderildiği ve teröristlere ilişkin talimatlar içerdiği vurgulandı.

Zeynep T'nin cezaevinde bulunan PKK'lıların motivasyon ve moral seviyesini artırmak, örgüt bilincini pekiştirmek amacıyla sözde yönetim kadrosunun gönderdiği talimatları spor ayakkabı tabanlıklarına saklayarak, farklı kentlerdeki cezaevlerine ayakkabıları göndermeye çalıştığı belirtildi.

“Hükümlü ve tutuklu aileleriyle görüştü”

İddianamede, 10 Temmuz 2020 tarihinde Zeynep T'nin ikamet adresine yapılan operasyon sonucunda PKK/KCK terör örgütünün, sözde "dönemsel faaliyet ve eylem stratejilerinin" yazılı bulunduğu dokümanlar yakalandığı, sanığın üstlendiği görevlere yönelik bilgiler ve örgütte silahlı faaliyet gerçekleştirdiği dönemlere ait görüntülerin de yer aldığı aktarıldı.

Zeynep T'nin ayrıca Mersin, Batman, Diyarbakır, Ankara, Manisa ve İzmir’de, "terör örgütü PKK üyeliği" sebebiyle cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların aileleriyle görüştüğü bilgisine dikkat çekildi.

İddianamede şüpheli Zeynep T'nin, "cezaevi bölgeler sorumlusu" olarak PKK terör örgütünün sözde üst düzey isimlerine direkt bağlı bir şekilde faaliyet gösteren "Zindan Komitesi" adına Türkiye genelinde faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Sanığın faaliyetleri, tanık ifadelerine yansıdı

İddianamede ifadesine başvurulan bir tanık, cezaevinde bir kardeşinin olduğunu, bir gün Zeynep T'nin tanımadığı biriyle geldiğini ifade ederek, "Kardeşime teslim edilmek amacıyla bir çift ayakkabı hazırladığını ve ona teslim edip edemeyeceğimi bana sordu. Bu teklifi kabul etmedim." sözlerini kullandı. Sanığın PKK/KCK terör örgütü güdümündeki yayın organlarında kara propaganda gerçekleştirdiği ifade edilen iddianamede, şu sözlere yer verildi:

"'Şinya' kod adıyla Zeynep T'nin, PKK/KCK terör örgütünün 'cezaevi bölgeler sorumlusu' olarak örgütün amaçları ve stratejisi doğrultusunda azami düzeyde gizliliğe riayet ederek sıkı bir disiplinle faaliyetlerde bulunduğu, ikamet adresinde PKK/KCK terör örgütü adına yaptıkları faaliyetler sebebiyle tutuklanan örgüt üyelerinin bulundukları cezaevlerine yollanacağı öğrenilen farklı numara ve renklerden oluşan 18 çift spor ayakkabının tabanına saklanmış ve küçük bir şekilde yazılmış 33 örgütsel notun ele geçirildiği, cezaevindeki örgüt üyelerine bu ayakkabıları ulaştırmaya çalıştığı ve örgütün hiyerarşisine dahil olup iradesini örgüte özgülediği vurgulanarak, ‘tutukevine ya da infaz kurumuna yasak eşya sokmaya çalışma’ ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçları sebebiyle cezalandırılması talep olunur."

Çantasında yaklaşık 12 kilo patlayıcı ele geçirildi

İddianamede 2007 yılında güvenlik ekiplerinin, Kocaeli'de gerçekleştirdikleri operasyonda Zeynep T'nin çantasında, 10 elektrikli kapsül ve 11 kilo 730 gram A4 tipi plastik patlayıcı ile yakalandığı ve PKK terör örgütünün talimatı doğrultusunda Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi'ne ilişkin bombalı eylem hazırlığında olduğu ve olayla yönelik Zeynep T. ile birlikte 12 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Öte yandan "resmi belgede sahtecilik", “patlayıcı madde taşıma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dolayı Zeynep T'nin, 12 sene hapis cezasına çarptırıldığı ve 2019’da tahliye olduğu iddianamede aktarıldı.

İddianamede, söz konusu sanığın Kocaeli'deki cezaevinde olduğu süreçte PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a açlık grevlerine yönelik örgütsel içerikli mektuplar kaleme aldığı ve cezaevinde grevleri organize ettiği ifade edildi.

Yorumlar (0)