PKK'lı 4 teröristin teslim olma anı: Mehmetçik önce su içirdi, sonra kelepçeyi taktı

Irak'ın kuzeyinde bulunan Avaşin'de Mehmetçiğin, 1917 rakımlı bir tepeye yönelik nokta operasyonunda mağarada gizlenen PKK'lı 4 teröristin silahlarını bırakıp teslim olduğu anlar kaydedildi.

YAŞAM 30.10.2021, 12:37 31.10.2021, 12:12
PKK'lı 4 teröristin teslim olma anı: Mehmetçik önce su içirdi, sonra kelepçeyi taktı

Irak'ın kuzeyindeki terör mevzilerine yönelik Pençe serisi operasyonlarından biri olan Pençe Yıldırım Harekatı, kararlılıkla sürüyor.

Nokta operasyonda 4 terörist teslim oldu

Avaşin bölgesindeki PKK’lı teröristlerin tek tek gizlendikleri mağaralara giren Mehmetçik, bölgeden toplanan istihbarat, İHA’ların tespiti ve yakalanan teröristlerin ifadelerinden hareketle nokta operasyonlar gerçekleştiriyor.

Bu çerçevede Avaşin'de bulunan 1917 rakımlı tepedeki mağaranın, teröristler tarafından silah deposu olarak kullanıldığının tespiti sonrası Mehmetçik, bu bölgeye operasyon gerçekleştirdi. Kayalık ve zorlu bir alanda yer alan mağaranın çevresine helikopterlerle inen komandolar, kısa süre içinde bölgeyi kontrol altına aldı.

Kendi güvenliklerini de sağlayan güvenlik güçlerimiz, mağarada saklanan teröristlere "teslim ol" çağrısı yaptı.

Kaçamayacaklarını anlayan teröristler, ellerindeki silahları bırakarak teslim oldu.

Kameraya saniye saniye yansıyan görüntülerde Mehmetçiğin, “Teslim oluyorlar, ellerini kaldır, bekle dur. Ellerini kaldırarak buraya gel.” sözleri duyuldu.

Mehmetçik su verdi

Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra teröristler, askerler tarafından teslim alındı.

Mehmetçik, kadınların da aralarında bulunduğu teröristlere su verirken, mağaradaki aramalar sonucunda çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi.

Küçük bir boşluktan oluşan bir girişi bulunan mağaradaki, pek çok bölüm dikkat çekti.

Odalara bölünmüş şeklindeki mağarada, teröristlere ait olan 2 adet doçka ile silahlara ait sehpa, biri M-16, biri keskin nişancı ve 7’si kalaşnikof olmak üzere 2 roketatar, 2 adet biksi makineli tüfek, 12 tüfek ve bunlara ait olduğu belirtilen çok sayıda mühimmat ve telsiz, bir kutu el bombası, tıbbi malzeme ile 2 oksijen tüpü bulundu.

Yorumlar (0)