PKK'dan sonra bu kez onlarla mücadele ediyor

Bomba imha uzmanı gazi, vatan görevini fırsatçılara karşı devletinin yanında durarak ve maske dikerek sürdürüyor.

YAŞAM 06.05.2020, 12:33
PKK'dan sonra bu kez onlarla mücadele ediyor

Yıllarca bölücü terör örgütü PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele veren ve mucizevi bir şekilde hayatta kalan gazi, şer cephelerine karşı mücadelesinde bu kez korona fırsatçılarına karşı vatanını savunuyor.

Bomba imha uzmanı olarak görev yaparken terör saldırısında gazi olan 49 yaşındaki Mesut Bozdağ, bayram ikramiyesiyle satın aldığı kumaştan maske üreterek Türkiye'nin koronavirüs mücadelesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Şırnak ilinin Cizre ilçesinde 2015 yılının Aralık ayında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından tuzaklanan bombayı imha etmeye çalıştığı sırada, teröristlerin açtığı ateş neticesinde vücuduna üç mermi isabet ederek ağır yaralanan Mesut Bozdağ, Türkiye'nin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadelesine evinde yaklaşık 4 bin maske dikerek, destek verdi.

Ücretsiz dağıtıyor

Bir yıl önce hobi olarak bir şeyler dikmek için marketten dikiş makinesi satın alan Kahraman gazi Mesut Bozdağ, ülkesinin Covid-19 mücadelesine katkı sağlamak için maskeleri vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.

Gazi Mesut Bozdağ, Anadolu Ajansı muhabirine, herhangi bir beklentisi olmadan vatan hizmeti yapıyor hissiyle maske diktiğini anlattı.

Gazi olmadan önceki yıllarda görev başında hep maske ve eldiven kullandığını söyleyen gazi Mesut Bozdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Maskenin kutusunu 300-500 lira yapanlar olunca ben de bunu evde dikerim diye düşündüm. Devletimizin emeklilere verdiği bayram ikramiyesi vardı. Ben de aldım. İstanbul'dan vatandaşın birinden maske kumaşı buldum. Bursa'dan lastik temin ettim ve maske dikmeye başladım. Yaklaşık 4 bin maske diktim. Bunları vatandaşlara dağıtım. Diktiğim maskelerden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürü Nevzat Bey'e götürdüm. Hem duygulandı hem de hoşuna gitti. Kendilerine de bir dikim atölyeleri varsa gönüllü olarak çalışabileceğimi ilettim. Herhangi bir maddi manevi beklentim olmadan maske dikebileceğimi söyledim. Şimdi, bana kumaş, lastik temin ediyorlar ben de evde dikiyorum, paketliyorum götürüp kendilerine veriyorum."

Kahraman gazi Mesut Bozdağ, hobi olarak başladığı dikişin bu süreçte büyük faydalarını gördüğünü de ifade ederek, "Evde boş oturmaktansa devletime, vatanıma bir faydam olsun istiyorum. Bu süreç devam ettiği sürece bana kumaş sağlandığı müddetçe zevkle maske dikeceğim." şeklinde konuştu.

"Son nefesime kadar devletime hizmet etmek isterim"

Şark hizmetinin süresinin dolmasına rağmen görevini Şırnak'ta gönüllü olarak sürdürdüğünü kaydeden Mesut Bozdağ, o günleri şöyle anlattı:

"2015 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde askerî tim ile yürüttüğümüz görev sırasında bombaya müdahale ederken sağ omzumdan 3 kurşun yedim. Ateş altına alındığım o an bir de roket attılar. Belimden aşağısına roket yedim. Ama işte öldürmeyen Allah öldürmüyor. 4 sene oldu, gazi olalı. Malulen emekliyim. Ölene kadar, son nefesimi verene kadar devletime, milletime, vatanıma hizmet etmeyi çok istiyorum. Vatana illa silahla, nöbetle hizmet edilmez. Devlete en iyi hizmet, yaptığın işi en iyi yapmaktan geçer. Ben burada kendimce maske üreterek, ücretsiz dağıtarak devletimin küçücük de olsa bir yükünü almaya çalışıyorum. Maske diktiğim odayı sterilize ettik ve hijyen kurallarına uygun üretim yapıyorum. Elimden gelen bu. Devletime şimdi de böyle hizmet ediyorum."

Yorumlar (0)