Pizzaya tüküren kurye için istenen ceza belli oldu!

Eskişehir'de sipariş olarak götürdüğü pizzaya tüküren ve bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden kurye Burak S.'nin iki ayrı suçtan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

YAŞAM 23.01.2020, 10:59
Pizzaya tüküren kurye için istenen ceza belli oldu!

Eskişehir'de dışarıdan yemek siparişi verenleri tedirgin eden bir olay yaşandı.

Motosikletle servis yapan ve başında kask olan Burak S., 24 Aralık 2017 tarihinde sipariş götürdüğü yerde elindeki paketi açarak içindeki pizzaya tükürdü. Apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, kurye Burak S.'nin pizzaya tükürme anını cep telefonu ile kayıt altına aldığı fark edildi. 

Merdivenlerden 5'inci kata çıkan Burak S., Hüseyin Alyüz'e pizza siparişini teslim etti. Apartman sahibinin yeğeni Ç.E, kuryenin pizzaya tükürdüğü anları güvenlik kamerası kayıtlarında gördü. Ardından durumu hemen Hüseyin Alyüz'e bildirdi.

Olay yargıya taşınınca Burak S., pizza firmasındaki işinden kovuldu. 

İki farklı suçtan ceza alması talep edildi

Tutuksuz sanık Burak S. ile şikayetçi Hüseyin Alyüz, Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 5'inci duruşmasına katılmadı. 

Mahkemede, tarafların avukatları yer aldı. Savcı, pizza kuryesi Burak S.'nin "tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar, "mala zarar vermek" suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Avukatların mütalaaya karşı savunma için ek süre talep etmesinin ardından duruşma ertelendi.

Tazminat cezası almıştı

Diğer yandan Burak S., "mala zarar verdiği ve besini bozarak kişilerin sağlığını tehlikeye düşürdüğü" gerekçesiyle 4 bin liralık tazminat cezası aldı. 
 

Yorumlar (0)