Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, taburcu oldu 

Gaziantep’te 2 pitbullun saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu oldu. 4 yaşındaki Asiye’nin 37 günlük tedavisi artık evde devam edecek. 

YAŞAM 31.01.2022, 14:11 01.02.2022, 13:23
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, taburcu oldu 

Aralık ayında Gaziantep’te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısıyla ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş ve burada uzun tedavi süreci başlamıştı. 36 gündür tedavi altında olan Asiye, 37’nci günde taburcu edildi.  

Tedavisi evde devam edecek 

Basın mensuplarının araçta görüntülediği Asiye’nin çalışanlara el sallaması ve keyfinin yerinde olması onu gören herkesi oldukça mutlu etti. Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, bir buçuk ay sonra hastaneye kontrole geleceklerini artık tedavinin evde devam edeceğini aktardı.  



22 Aralık günü saldırıya uğramıştı 

Gaziantep Şahinbey’de yaşayan Asiye, oturduğu sitenin bahçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde 2 pitbullun saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Asiye önce Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’ne ardından da aynı şehirdeki özel bir hastaneye sevk edilmişti. Asiye için devreye giren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, minik kızı, Türkiye’de ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Ömer Özkan’a emanet etmişti. 

İlk ameliyatı 4 saat sürmüştü 

Ambulans uçakla Antalya’ya nakledilen Asiye’nin ilk ameliyatı 4 saat sürmüştü. Sırtından ve kalçasından alınan dokular, pitbulların parçaladığı bölgelere nakledilmişti. Ameliyat sonrasında 2 gün boyunca uyutulan minik kız, 29 Aralık günü normal servise çıkartılmıştı. 14 Ocak’ta ikinci ameliyatına giren Asiye’ye yüz felci ve kulağındaki hasar için müdahale edilmişti. İşitme kaybı olduğu saptanan küçük kız, 26 Ocak günü ise buna yönelik bir operasyon geçirmişti. 

Yorumlar (0)