Pitbull beslemenin cezası ne kadar?

Adana polisi "tehlikeli ırk" grubunda bulunan pitbull cinsi 2 köpeği yakalayarak hayvan barınağına götürdü. Polis, pitbull besleyen kişiye 9.563 lira ceza kesti.

YAŞAM 12.10.2020, 16:57 13.10.2020, 15:44
Pitbull beslemenin cezası ne kadar?

Adana'da polis memurları ile belediye görevlileri, biri evde beslenen diğeri ise sokakta başıboş gezen iki pitbull cinsi köpeği yakalayıp hayvan barınağına teslim etti.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerine, Adana merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde başıboş hâlde sokaklarda gezen "tehlikeli ırk" sınıfında yer alan saldırgan bir pitbull cinsi köpeğin olduğu ihbar edildi.

İhbar üzerine polis ekipleri, pitbull cinsi köpeği yakalamak için belediye personelleri ile birlikte belirtilen adrese gitti.

Belediye ekibi ile polis ekibi, yaptıkları araştırma sonucu saldırgan köpeği bir arsada başıboş hâlde buldu.

Bir başka ihbarı değerlendiren Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Ç.B. isimli kişinin ikamet ettiği Mirzaçelebi Mahallesi'ndeki müstakil evde "tehlikeli ırk" kategorisinde bulunan pitbull cinsi köpek beslediğini öğrendi.

Belirtilen eve giden polis ekipleri, Ç.B. isimli kişiye "yasaklı ırk" köpek beslediği için 9.563 lira para cezası kesti.

Başıboş bulunan pitbull ile evde beslenen pitbull alınarak belediyenin hayvan barınağına götürüldü.

Yorumlar (0)