Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

Pınar Gültekin cinayeti davasında gerçekleştirilen istinaf müracaatı, usulde bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle geri gönderildi.

YAŞAM 21.10.2022, 00:15 21.10.2022, 17:44
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, gerçekleştirilen istinaf müracaatında, gerekçeli kararın tebliğ aşamasında bazı usul eksiklikleri olduğu yönünde karar verdi.

Bu nedenle müracaatın tekrar incelenmesi için hükmü veren mahkemeye geri gönderildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencilerinden 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Sonrasında yapılan araştırmalarda genç kadını 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı’nın önce boğarak katlettiği, ardından da bir varilin içinde yaktığı tespit edilmişti. 

Avcı’nın, 'canavarca duygularla, eziyet ederek ve planlayarak katletme' suçu ile yargılandığı davada mahkeme heyeti kararını açıklamış, Avcı için öncelikle ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı verilmişti. Ardından ‘haksız tahrik’ unsurunun oluştuğuna kanaat getiren mahkeme heyeti, zanlının cezasını 23 yıla düşürmüştü. 

Dava kapsamında tutuksuz olarak yargılanan Avcı’nın annesi Ayten Avcı, kardeşi Mertcan Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ile iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise kendilerine yöneltilen tüm suçlardan beraat etmişti. 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ise Avcı kardeşler hakkında verilen kararları istinafa götürmüştü.

Yorumlar (0)