Pınar Gültekin davasında tahliye kararı

Muğla'da Pınar Gültekin'in katledilmesine dair davada ‘canavarca bir hisle eziyet ederek ve tasarlayarak katletme' suçu gerekçe gösterilerek tutuklanan katil zanlısı Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın salıverilmesine karar verildi.

YAŞAM 14.03.2022, 22:34
Pınar Gültekin davasında tahliye kararı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mertcan Avcı hakkında hazırlanan iddianamede, ‘canavarca bir hisle eziyet ederek ve tasarlayarak katletme' suçu gerekçe gösterilerek ağırlaştırılmış müebbet talebi ile dava açılmıştı. Söz konusu iddianame, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise yeni delilerin iddianamede bulunması gerekçesiyle iddianameyi tekrar iade etmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, bahse konu iddianamenin iadesine itirazda bulundu ve dosya Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede bulunması gereken delillerin yer aldığını kaydederek, dosyayı yeniden Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti ve iade kararını ortadan kaldırdı.


Soldan sağa: Mertcan Avcı ve Metin Avcı

Tahliyesine karar verildi

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, her iki dosyanın birleştirilmesine ve yeni deliller bulunmaması üzerine Mertcan Avcı’nın salıverilmesine karar verdi. Mahkemenin beraat kararında, “Sanığın üzerine atılı suç açısından dosyadaki anlık delil durumu, daha evvel mahkememizin yine aynı delil durumu nedeniyle Mercan Avcı'nın tutuklanmasına dair isteminin mahkememiz tarafından reddine karar verilmiş olması, dosyaya eklenmesi gereken delillerin bulunmaması dikkate alındığında, Mertcan Avcı'nın tahliyesine karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)