Pınar Gültekin davasında flaş gelişme! İstenen ceza belli oldu

Muğla'da üniversite öğrencisi olan Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

YAŞAM 08.10.2020, 14:43
Pınar Gültekin davasında flaş gelişme! İstenen ceza belli oldu

Muğla'da üniversite öğrencisi olan 26 yaşındaki Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından canice öldürülmüştü.

Evli ve bir çocuk babası olan Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin'i boğmasının ardından cansız bedeninin yakmış, varile koymuş ve üstüne beton dökmüştü.

Söz konusu davaya ilişkin flaş bir gelişme meydana geldi. 

"Canavarca hisle adam öldürme" suçundan Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Öte yandan, Cemal Metin Avcı'nın kardeşi olan Mertcan Avcı'ya da "yardım ve yataklık" suçlaması yöneltilerek, kendisi hakkında 5 yıl hapis cezası istendi. 

Hazırlanan iddianamenin, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandığı bildirildi. 

Canice öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in avukatı Rezzan Epözdemir, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Rezzan Epözdemir, dosyası aldıkları günden beri hem başsavcılığın hem de kamuoyunun Cemal Metin Avcı'ya odaklandığını belirterek, kendisinin "nitelikli kasten adam öldürme" suçundan tutuklu olduğunu hatırlattı.

"Yalnız başına yapmış olamaz" dedik!

Avukatlar olarak başsavcılığa verdikleri dilekçelerde ve basın açıklamalarında söz konusu soruşturmanın genişletilmesini talep ettiklerini kaydeden Rezzan Epözdemir, Pınar Gültekin cinayetinin yalnız başına gerçekleştirilemeyeceğini, söz konusu olay sırasında ya da kanıtların değiştirilmesi ve cansız bedenin ortadan kaldırılması sırasında kesinlikle başka kişilerin de olduğunu ileri sürdüklerini hatırlattı.

"Cesedi varile yerleştirdikten sonra beton dökmüş"

Rezzan Epözdemir, Pınar Gültekin'in boyunun 1.83 olduğuna dikkat çekerek, cesedin ilk olarak odunla yakılmaya çalışıldığını, ardından benzin döküldüğünü, daha sonra cesedin varile yerleştirildiğini, üstüne beton döküldüğünü ve palet ile dereye fırlatıldığını söyledi.

"Cinayet planlı olarak gerçekleştirilmiş"

Cemal Metin Avcı'nın telefonunun üç parçaya bölündüğünü ve farklı bölgelere atıldığını kaydeden Rezzan Epözdemir, cinayetin oldukça planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. 

"Kovuşturmaya yer yok" 

Diğer yandan, başsavcılık, şüphelinin babası S. Avcı, annesi A. Avcı ve akrabası Şükrü Gökhan O.'ya ilişkin "Kovuşturmaya yer yok" kararı alındı. 

Rezan Epözdemir, söz konusu kişiler hakkında verilen bu kararın kaldırılması için itirazını sundu. 

Yorumlar (0)