Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme

Muğla'ya bağlı Ula ilçesinde cansız bedeni ormanlık bölgede bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın bazı yakınlarının, suç delillerini gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek, ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.

YAŞAM 07.09.2021, 01:08 07.09.2021, 19:41
Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanık Avcı'nın yakınları için hazırlanan ek iddianamede, alınan ifadelere ve olayın geçmişine yer verildi.

Suç delillerini gizleme şüphesi

Şüpheliler Ayten Avcı, Selim Avcı, Eda Avcı ve Şükrü Gökan Orhan'ın, 'kasten öldürme' olayından sonraki bir zaman diliminde birlikte bağ evine gidip suç delillerini ortadan kaldırarak gizlediklerine ilişkin haklarında kamu davası açılabilmesi için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiğine işaret edilerek, "Şüpheli şahısların mahkemede yargılanarak esas dosya ile birleştirilmek suretiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları yönünde karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur." denildi.

Ailenin avukatından açıklama

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, gerçekleştirdiği açıklamada, başından bu yana sürecin içerisinde başkaca faillerin de olduğunu iddia ettiklerini belirtti.

Tüm hukuki yollara başvurduklarını ifade eden Epözdemir, "Bu iddianameyle birlikte yargılama önemli ölçüde genişledi. Artık hukuki sürecin sonuna dek takipçisi olacağız, maddi gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisi için mücadelemiz sürecek." sözlerini sarf etti.


(Rezan Epözdemir)

Yorumlar (0)