Pınar Gültekin cinayetinde kan donduran rapor

Muğla'da 1 sene evvel erkek arkadaşı tarafından katledildikten sonra varile konulup yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin'in davası ertelendi. Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu raporuna göre, genç kadının henüz hayattayken yakıldığını ifade etti.

YAŞAM 27.09.2021, 22:41 28.09.2021, 00:41
Pınar Gültekin cinayetinde kan donduran rapor

Pınar Gültekin cinayeti davasının 6'ıncı duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Pınar Gütekin’in annesi Şeifa Gültekin, babası Sıddık Gültekin, haklarında suç delillerini gizlemekten iddianame düzenlenen cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, babasının iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve boşandığı eşi Eda Karügün katıldı. Duruşmada katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın babası, annesi, babasının iş ortağı ve eski eşi sanık olarak dinlendi. Dört sanığın ifadelerinin ardından çapraz sorgulama gerçekleştirildi. SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan sanık Avcı, olayların bu şekilde gelişmesinden dolayı pişman olduğunu iddia etti.

1 Kasım'a ertelendi

Sanıkların çapraz sorgu ve ifadelerinin ardından mahkeme heyeti ara karar için duruşmaya ara verdi. Açıklanan ara karar doğrultusunda İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ve ABD’ye cep telefonu için yazılan müzekkereye yanıt geldiği belirtilerek, yanıtın incelenmesi için duruşmanın 1 Kasım'a ertelendiği belirtildi. Mahkeme Avcı'nun tutukluluk halinin sürmesi, diğer sanıkların tutuksuz olarak yargılanması yönünde karar verdi.

"Yakılırken hayattaymış"

Duruşmanın ardından açıklama yapan Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, "Cinayeti Cemal Metin Avcı işliyor fakat annesi, babası, babasının iş ortağı ve eski eşi yardım ediyor. Hepsinin tutuklanmalarını istedik." dedi. 

İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu raporu doğrultusunda Pınar Gültekin'in henüz hayattayken yakıldığını söyleyen Koçoğlu, “Bugüne dek raporlar iki şekildeydi. Hep 'veya' diyordu. Yani 'Yakma veyahut boğma.' diyordu. Ancak son gelen raporda 'veya' ibaresi 've’ye çevrilmiş. Burada Pınar Gültekin’in katledilmesi yalnızca boğma değil, boğma ve eş zamanlı olarak yakma. Yani aslında Pınar Gültekin katledildiği zaman hayattaymış. Buna ilişkin de sanık müdafilerinin birtakım itirazları oldu. Raporun uygun olmadığını iddia ettiler. Mahkeme de bunu reddetti.” şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)