Piknikçiler 2 günde 200 poşet çöpü çevreye atınca...

2 günde Ordu Fatsa'da ormanlık alanlara 200 poşete yakın çöp atan piknikçiler ve mevsimlik tarım işçileri için temizlik işçileri uyarılarını bu kez farklı bir şekilde yaptı.

YAŞAM 14.09.2020, 21:34 14.09.2020, 21:41
Piknikçiler 2 günde 200 poşet çöpü çevreye atınca...

Ordu Fatsa'da temizlik görevlileri Saraycık Mahallesi'nde mevsimlik tarım işçileri ve piknikçilerden geriye kalan çöpleri topladı.

Görevliler çevreyi kirleten kişilere çöp poşetleriyle yazmış oldukları uyarıyla bir de mesaj gönderdi.

"Atma Daa'' ile uyardılar

İki gün içinde yaklaşık olarak 200 poşet çöp toplayan temizlik işçileri poşetlerin bir kısmıyla Karadeniz şivesiyle ''Atma Daa!" yazarak uyarıda bulundu.

Esprili bir dille doğayı kirletmemek gerektiğini dikkat çeken bu hareketlerinin ardından temizlik görevlileri bütün vatandaşların çevre temizliği söz konusu olunca çok daha dikkatli olmaları yönünde ricada bulundu.

"Doğa harikalarını kirletmeyelim"

Temizlik işçilerinden Turgay Özyurt, bilinçli her yurttaşın doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlaması gerektiğine vurgu yaparak insanları çöplerini poşetleyerek en yakındaki çöp kovasına atmalarına yönelik uyarılarda bulundu.

"Pis bıraktıkları yeri pis görmek istemiyorlar"

Özyurt, piknikçilerin çevreyi pis bırakabildiklerini ama geri döndüklerinde aynı yeri pis görünce rahatsızlık duyduklarını kaydederek, herkesi doğa konusunda daha bilinçli olmaya davet etti.

Yorumlar (0)