Piknik ve mesire alanlarında in-cin top oynuyor

Bir zamanlar bölge sakinlerinin top oynayıp ip atladığı, mangal yakıp kafa dinlediği piknik ve mesire alanlarında şimdi in-cin top oynuyor.

YAŞAM 28.03.2020, 16:43
Piknik ve mesire alanlarında in-cin top oynuyor

Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde park ve mesire alanları girişlere kapatıldı; kamelya, bank ve çocuk oyun gruplarının etrafına güvenlik şeritleri çekildi.

ANTALYA

Antalya'da, İçişleri Bakanlığının sahil bantları, mesire-ören yerleri ile piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerin yasaklanmasına ilişkin genelgesi kapsamında denetimler artırıldı.

Antalya'daki tüm mesire, ören ve piknik alanları, vatandaşların girişine kapatılarak giriş kapılarına İçişleri Bakanlığının genelgesinin yer aldığı uyarı pankartları asıldı.

Özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun olarak kullandığı Döşemealtı ilçesindeki Düzler Çamı Mesire Alanı'nın tamamen boş olduğu görüldü.

Bazı, park, bahçe ve mesire alanlarındaki kamelya ve bankların üzerine güvenlik şeridi çekildi, çocuk oyun gruplarının da her birine şerit bağlandı.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde ziyarete kapatılan Antalya Hayvanat Bahçesi'nde güvenlik görevlileri nöbet tutuyor ve kimseyi içeri almıyor.

Antalya Şehir Otogarında da aşırı sakinlik dikkat çekiyor.

BURDUR

Burdur Belediyesi ekipleri, Burdur Gölü Halk Plajı, Alyazmalım mesire ve diğer piknik alanlarının girişlerine güvenlik şeridi çekerek girişlere izin vermiyor. Girişlere, "Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında piknik alanlarımız geçişi süreyle kapatılmıştır." yazılı pankartların asıldığı görülüyor.

Alanlara gelen bazı vatandaşlar, zabıta ve polis ekiplerinin uyarısıyla evlerine döndü.

Diğer taraftan, 112 Acil Sağlık ve 156 Jandarma ekipleri de Burdur'un girişinde sürücü ve yolcuların ateşlerini ölçmeye devam etti.

ISPARTA

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan Gökçay mesire alanını girişlere kapatarak, piknik yapmaya gelen vatandaşların geçişlerine izin vermedi.

Şarkikaraağaç ilçesinde ise 65 yaş ve üstü hastaların kendilerinin hastanelere gitmeleri yasaklandı.

65 yaş üstü bireylerin 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından, gerekli durumlarda acil servislere götürülecekleri belirtildi.

MUĞLA

Dalyan'dan İztuzu Plajı'na kaya mezarı manzaralı tekne seferleri durdu.

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinden, İztuzu Plajı'na sefer gerçekleştiren tekneler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında alınan kararlar gereği seferlerini durdurdu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının önlenmesi için alınan önlemler, Ortaca'nın dünyaca ünlü turistik mahallesi Dalyan'da da tavizsiz uygulanıyor.

Bu kapsamda, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birbirine bağlayan Dalyan deltası ve nehrinin çevresinde de Köyceğiz Dalyan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri tarafından gerekli tedbirler alındı. Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sahil bandını güvenlik şeritleriyle kapattı.

Dalyan ile İztuzu Plajı arasında coğrafi yapısıyla labirenti andıran kanalda tur yapan teknelerin seferleri de iptal edildi. Kanal boyunca devriye gezen jandarma ekipleri, anonslarıyla sokağa çıkılmaması uyarısı yapıyor.

"Evde hayat var" vurgusunun yapıldığı ve zorunlu haller dışında dışarı çıkılmamasının istendiği anonslarda, sosyal mesafenin de korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)