Peş peşe çıkan hortumlar panik yarattı!

Dün Antalya’nın Alanya ilçesinde denizin 2 mil açıklarında çıkan hortumun ardından bugün aynı bölgede yine hortum etkili oldu. Denizin açıklarından kıyıya doğru yaklaşan ve yaklaşık 6 dakika süren doğa olayı, vatandaşlarda paniğe neden oldu.

YAŞAM 01.12.2019, 16:19
Peş peşe çıkan hortumlar panik yarattı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde dün öğle saatlerinde etkili olan hortum vatandaşları heyecanlandırdı. Denizden yaklaşık 2 mil açıkta meydana gelen dev hortumun, denize kadar indiği görüldü. O anlar, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. 

Alanya'nın İncekum Mahallesi’nde çıkan ve Okurcalar Mahallesi'ne kadar ilerleyen hortum, 15 dakikada karaya ulaşmadan etkisini kaybetti. İncekum Mahallesi’nin hemen her yerinden izlenebilen hadise, sahilde güneşlenen tatilcilerde panik yarattı. 

Güneşli havada nadiren çıkan hortumu gören yerli ve yabancı turistler, bu anları cep telefonları ile saniye saniye kaydettiler.

Hortumun denizden su çektiği anlar da görüldü. 

Bir hortum daha çıktı

Dün çıkan hortumun ardından bugün yine aynı bölgede hortum etkili oldu. Saat 12.00 sıralarında denizin açıklarından kıyıya doğru gelen hortum, vatandaşları hem sevindirdi hem de korkuttu. 

Vatandaşlar, yaklaşık 6 dakika buyunca görsel bir şölene tanıklık etti.

Kıyıya hasar vermeden gökyüzüne yükselen hortum, bir süre sonra etkisini kaybederek kayboldu. 

Yorumlar (0)