'Pes' dedirten olay: Çiftçi şoke oldu

Adana’ya bağlı Kozan ilçesinde 15 dönüm büyüklüğündeki arazisine sarımsak eken ve kuruması amacıyla tarlaya bırakan çiftçi, üç gün sonra geldiğinde tüm sarımsakların çalındığını gördü. Güvenlik güçleri, tarladan 10 ton sarımsak çalan kişi veyahut kişileri arıyor.

YAŞAM 13.06.2022, 20:09 14.06.2022, 11:57
'Pes' dedirten olay: Çiftçi şoke oldu

Söz konusu olay, ilçeye bağlı olan Bucak Mahallesi'nde yaşandı. Çiftçi Osman Kürşat Ülger, ailesi ile beraber bir sene boyunca emek verdikleri sarımsakların çalındığını öne sürdü. Tarladaki sarımsağın hasadını yapan aile, kurumaları için bıraktıkları 10 ton sarımsağı üç gün sonra almaya geldiklerinde büyük bir şok yaşadı. Yaklaşık olarak 200 bin lira zarara uğrayan Ülger, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

"200 bin TL zarardayım"

Ülger, bu ayın başında hasat yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sarımsak hasat edildikten sonra kurumaya bırakılıyor. Biz de yığınlar haline getirip kurumaya bıraktık. Malımızı almaya geldiğimizde ise çalındığını gördük. 

Durumu derhal yetkililere bildirdik. Biz de köy sakinlerine sorduk. Bir adam traktörle gelmiş, 'Tarlanın sahibi iflas etti, başaklama yapabilirsiniz.' demiş. Fakat adını söylemediler. Adam traktörüyle gidip muhtara dahi bunları söylemiş. Muhtar da gelip köy sakinlerine söylemiş. 200 bin TL gelir bekliyorduk. Tahmini olarak 9-10 ton ürün vardı. 

"Çok profesyonel bir hırsızlık"

Çok profesyonel bir hırsızlık. Halkı da bu olayın içine sokmayı hedeflemiş. İlk geldiğinde malın büyük kısmını kaldırıyor, ardından muhtara gidiyor, tarla sahibinin battığını, başaklama yapabileceklerini söylüyor. Böyle yaparak halkı da zan altında bırakıyor. 

Ben burada gece gündüz çalıştım. Emeğe ve evlatlarımın geleceğine saygı göstermediler. Böyle şeyler kimsenin başına gelmesin."

Güvenlik güçleri tarafından olaya ilişkin geniş kapsamlı inceleme başlatıldı. 

Yorumlar (0)