Performansıyla Oscar’a layık olan dilenci, kameralara yakalandı

Şişli’de bir dilenci, kendisini araçların önüne atarak bayılma numarası yaptı. Hep aynı bölgede ve hep de aynı numarayı yapan dilenci her sorana da hasta olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Dilencinin o performansı en iyi aktörlerin performansıyla yarışırken yaşananlar kameralara yansıdı.

YAŞAM 18.04.2022, 17:41 19.04.2022, 10:22
Performansıyla Oscar’a layık olan dilenci, kameralara yakalandı

İstanbul’un Şişli semtine bağlı Halaskargazi Caddesi üzerinde yaşanan olayda bir dilencinin bayılma numarası kameralara yansıdı. Cadde üzerine adeta mesken kuran ve harekete geçmek için en uygun anı bekleyen dilenci, kendisini seyir halindeki araçların önüne atıp bayılma numarası yaptı. Sözde bayılan dilenciye yardıma gelen vatandaşlar, şahsı yerden kaldırıp kaldırıma taşıdı. Has olduğu için bayıldığını ve paraya ihtiyacı olduğunu dile getiren şahıs, çevresindekilerden yardım istedi. 



Dilenci, Halaskargazi’yi mesken tuttu

Ancak dilenciye acıyan vatandaşların bilmediği bir nokta vardı. O dilenci, Halaskargazi Caddesi’ni mesken tutmuştu. Her gün her sürücü ve şoföre aynı numarayı yapan dilencinin o anları, bayılma anı sırasında yoldan geçen motosiklet sürücüsünün kameralarına yansıdı. Aynı caddede esnaflık yapan Fatih Armanlı ise olanları şu şekilde anlatıyor: “Burada hep ayılıp bayılan dilenciler var. Hepsinin tarzı aynı. Biz her gün karşılaştığımız için alıştık. Genelde çoğu inandırıcı değil. Hiç kimse bunlara inanmasın ve hatta dikkate bile almasınlar. Buraya sabah erkenden gelip geceye kadar dileniyorlar. Hasta olduklarını söyleyip sözde bayılıp hep para istiyorlar. Vatandaşlar da bu ajitasyona inanıp ceplerine para koyuyor.”

Yorumlar (0)