Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendi 

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Şimşek operasyonunda gazilik unvanına kavuşan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kız arkadaşı Funda Nur Baykuş ile evlendi. Çiftin nikahını Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok kıydı. 

YAŞAM 07.07.2021, 13:38 08.07.2021, 11:18
Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendi 

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Şimşek operasyonu sırasında görevli olan ve teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu gazi olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, sevgilisi Funda Nur Baykuş ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde evlendi. 



Hastanenin nikah için tüller ve çiçeklerle süslenen kafeteryasında yapılan törende nikahı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok kıyarken şahitler de Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Gazi İşlemleri Şube Müdürü Piyade Albay Doğan Eren ve hastanenin Gazi ve İç Güvenlik Yaralıları Kliniği Sorumlu Hemşiresi Meliha Aslı Dağdeviren oldu. 



“Bu çiftimiz birer kahraman” 



Altınok, tören esnasında yaptığı konuşmada, vatan için gazi olan Yüzer ve onu hiçbir zaman yalnız bırakmayan eşi Baykuş’un birer kahraman olduklarını belirtti.  



“Allah beni sevdiğime bağışladı” 



İbrahim Yüzer: “Uzun zamandır Funda ile evleneceğim günü bekliyordum. Görevim icabıyla Türkiye’ye nadiren geliyordum. Şu ana kadar hep yurt dışında görev yaptı. Bu sene zaten düğünümüz vardı. Nasip bu şekildeymiş. Sevdiğim kadının yanında olduğum için mutluyum. Allah beni sevdiğime bağışladı. Gazilik unvanım da benim için bir şereftir. Allah, bunları bana nasip etti.” 



“Beni hayata eşim bağladı” 



Yüzer: “Beni hayata eşim bağladı. Bana en büyük morali ve motivasyonu o verdi. Bundan sonra kendisiyle ömür boyu birlikte olmak istiyorum. 2,5 aydır buradayım ve eşim beni hiç yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bırakacağını düşünmüyorum. Hastanede nikah kıydık çünkü bunun hem bana hem de arkadaşlarıma motivasyon olmasını istedik. Hayatın bitmediğini göstermek istedik. Sevdiklerimiz yanımızda olduğu sürece hayat devam ediyor.” 



“İkinci hayatımız şimdi başladı” 



Funda Nur Baykuş: “Biz, bir aile olarak Manisa’ya dönmek istedik. Eşim taburcu olduktan sonra memleketimize döneceğiz. Beraber yeni bir başlangıç yaptık. Bizim ikinci hayatımız şimdi başladı. İbrahim’in eşi olmak, gazinin eşi olmak onur ve gurur verici. Eşimin hayatta olması benim için en büyük mutluluk. 2,5 ay boyunca zorlu bir süreç geçirdik. Ama şimdi güzel bir birlikteliğimiz var.” 



Gülhane’de yapılan törene Ankara İl Sağlık Müdürü Zülfikar Akelma, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Serkan Gökkaya, Yüzer’in silah arkadaşları ve hastane personeli katıldı. 

Yorumlar (0)