Pembe flamingolar iklim değişikliği tehdidi altında

Doğu Afrika ülkelerinden biri olan Tanzanya'da, iklim değişikliği yüzünden pembe flamingoların tehdit altında olduğu açıklandı.

YAŞAM 08.10.2021, 16:46
Pembe flamingolar iklim değişikliği tehdidi altında

Konuyla ilgili açıklama yapan Tanzanyalı çevreci George Saning’o, ülkenin kuzeyinde bulunan Arusha bölgesinde 2,5 milyon pembe flamingonun yaşadığını belirtti.

“Pembe flamingoların sayısı azalıyor”

Saning’o, Tanzanya’nın kuzeyinde iklim değişikliği yüzünden her geçen gün pembe flamingoların sayısının azaldığını açıkladı.

Dünyanın en büyük göçebe kuşlarından birinin flamingolar olduğunu ifade eden Saning’o, üreme bölgelerinin azalması ve azalan nüfusları sebebiyle pembe flamingoların tehdit altındaki türlerden biri olarak sınıflandırıldığını bildirdi.

“Yaşam alanları olumsuz etkilendi”

Ayrıca Saning’o, kuraklığın yanı sıra aşırı yağışların da pembe flamingoların yaşam alanlarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

Bölge sakinlerinden Julius Laipanoi, kuşların yaşam bölgelerini korumak amacıyla köylülerin sulak bölgelerden uzak durduğunu ifade etti.

Tanzanya'nın kuzeyinde yer alan Kenya sınırındaki Natron Gölü, sodalı ya da tuzlu yapısıyla flamingolar için oldukça uygun bir yaşam alanı sunuyor.

Yorumlar (0)