Pazarcıları vuran emekli polis tahliye oldu

Bursa’da "mandalina" nedeniyle pazarcılarla emekli polis memuru arasında çıkan kavgada 2 pazarcı yaralanmıştı. Mahkeme, emekli polis memurunun tahliyesine karar verdi.

YAŞAM 29.10.2019, 09:12
Pazarcıları vuran emekli polis tahliye oldu

Basın tarafından kamuoyuna "mandalinayı beğenmeyen emekli polis memuru iki pazarcıyı vurdu" şeklinde sunulan olayda mahkeme emekli polis memurunun tahliyesine karar verdi.

Bursa’da aldığı mandalinalar çürük çıkınca durumu pazar esnafına ileten polis memuru ile bir pazarcı esnafı arasında tartışma çıktığı, tartışmaya diğer pazarcı esnafının da arkadaşlarına destek vermek amacıyla dahil olmasının kavgayı büyüttüğü, kavgada pazarcı esnafının sopalar kullanarak emekli polis memuruna saldırdığı, emekli polis memurunun ise silahını çıkararak iki esnafı vurduğu iddia ediliyordu. O polis memuru için mahkeme ara karar verdi.

Mandalina olayı

Ekim 2017'de meydana gelen olayda, aldığı mandalinaların bozuk olduğunu gören emekli polis memuru Gürkan E. ile pazarcılar Ömer Dönmez ve Nuri Mutlu arasında tartışma çıkmış, emekli polis memuru ile pazarcılar arasındaki tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine emekli polis memuru silahını çıkarıp iki pazar esnafını da vurmuştu. Olayın ardından emekli polis memuru tutuklanmıştı.

Hakkında 'adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan müebbet, ‘kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına sebep olmak’ suçundan da 3 yıl hapis cezası istenen emekli polis memuru Gürkan E.'nin yargılanmasına Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Gürkan E., “Beni dövmeye kalktılar. Sopa ile vurmaya başladılar. Kendimi korumak için silahımı çıkarmıştım. Pişmanım. Kendilerinden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmada silahla yaralanan pazar esnafları Ömer Dönmez ve Nuri Mutlu için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve sanık Gürkan E'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Yorumlar (0)