Parkta yeni doğan bir bebek bulundu

İstanbul Arnavutköy Şehir Parkı’nda, gelen sesler üzerine çalıların arasına saklanmış çantada bir bebek olduğunu gören vatandaş, hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, sağlık kontrolleri için bebeği hastaneye götürdü. 

YAŞAM 19.08.2021, 10:27 20.08.2021, 09:17
Parkta yeni doğan bir bebek bulundu

İstanbul Arnavutköy’de bir vatandaş, Şehir Parkı'nda bulunduğu esnada çimlerin arasından birtakım sesler duydu.

Duyduğu sesi takip etti, yeni doğmuş bir bebek buldu

Sesi takip eden Cengiz adlı vatandaş, ağaçlık alana doğru ilerlemeye başladı. Sesi takip edip ilerleyen vatandaş, gittiği alanda çantaya koyulmuş ve çalılıkların arasına koyulmuş bir bebek buldu. Ardından hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi ve ekipler, olay yerine sevk edildi.

Bebeği bulan Cengiz adlı vatandaş, yaşananlara ilişkin şunları anlattı:

“Hastaneden geldim ve biraz yorgundum. Parktaki alana biraz uzanmak istedim. 10-15 dakika geçti, birtakım sesler duymaya başladım. Çalı diplerine falan iyice baktım, biraz daha yaklaşınca duyduğum sesin çantadan geldiğini gördüm. Çantayı açıp baktığımda yeni doğmuş bir bebek vardı. Üzerinde biraz lekeler vardı. Çevrede motorlu güvenlikler dolaşıyordu. Hemen onlara haber verdim. Onlar da gelip bebeği çıkardılar, sağlık ve polis ekiplerine haber verdiler. Ambulans geldi ve sağlık kontrolleri için bebeği hastaneye götürdü. Ardından polisler geldi. Bebek bir kundağa sarılıydı. Bu peçete o kundaktan düştü. Üzerinde, bir eczaneye ait ilaç poşeti bulunuyordu. Poşetin içinde ne vardı, onu göremedim. Polisler bölgede çalışma yapıyorlar.”

Çalışma başlatıldı

Polis ekipleri, parkta bulunan bebeği kimin bıraktığına ilişkin çalışmalara başlarken, parkta ve çevrede bulunan güvenlik kameralarını değerlendirmeye aldı. Bebeği kimin bıraktığı henüz netlik kazanmazken polis ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)