Paranız varsa pastırma yiyin!

Canan Karatay, parası olanlar için pastırma yemelerini öneriyor.

YAŞAM 21.10.2019, 16:12 21.10.2019, 19:12
Paranız varsa pastırma yiyin!

İç hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kayseri Kitap Fuarına katıldı. "Eğer pastırma doğal, içine katkı maddesi konulmamış ve çeşitli işlemlerden geçirilmemiş ise dünyanın en sağlıklı etidir. Cebinizde paranız varsa bol bol yemenizi öneririm. Pastırma vücuttaki ateşlenmeyi önler ve sizleri hastalıktan korur." dedi. 


 

Prof. Dr. Canan Karatay, kitap fuarı içerisinde düzenlenen, “sağlıklı beslenme” konulu programda konuştu. İlgiyle izlenen programda, Canan Karatay, çeşitli görsellere yer verdi.

Karatay, işlem görmemiş  pastırmanın zararsız olduğunu aksine yararlı belirterek, "Eğer pastırma doğal, içine katkı maddesi konulmamış ve çeşitli işlemlerden geçirilmemiş ise dünyanın en sağlıklı etidir. Kırmızı et doğalken sağlıklıdır ve kırmızı etin içindeki yağ da doğal ise sağlıklıdır. Eğer proteini yağ ve kırmızı etle yerseniz, vücudunuza maksimum katkıda bulunursunuz. Pastırmada hem kırmızı et hem yağ bulunur. İşte bu da doğanın dengesidir. Tam olarak böyle insan vücuduna girmesi gerekir.. Ama doğal olacak ve işlem görmeyecek. Eski pastırmalardan bahsediyorum, şimdiki gibi fabrikada üretilenlerden değil. Cebinizde  paranız varsa bol bol tüketiniz. Pastırma vücuttaki ateşlenmeyi önler ve sizleri hastalıklardan korur. Ayrıca şekerden ve alzheimer hastalıklarından da korur." dedi.

Enerji içecekleri öldürür

Karatay, enerji içeceklerinin oldukça zararlı ve zehirli olduğunu belirtti. "Enerji içecekleri gençlerimizi zehirliyor ve maalesef onların ölümüne yol açıyor. Sporcularımızı bizden koparıyor. Enerji içeceklerinin içindeki yapay şeker, kalp krizine yol açar. Sporcularımızı ve gençlerimizi bizden alan şey enerji içecekleridir. Onlara yazık olmasın diye bu enerji içecekleri yasaklanmalıdır." diye konuştu.

Yumurta ve pirzola

Prof. Dr. Canan Karatay, her gün iki adet yumurta yiyebileceğimizi, bonfile ve dana biftekten çekinilmemesi fikrini de savunuyor. Kırmızı etin kolesterolümüzü arttırmadığını ve aksine bize yararlı olduğunu da ekliyor.

Canan Karatay, savunduğu beslenme modelinin vücuttaki herhangi bir şeyi tetiklemediğini iddaa ediyor ve bazı kanıtlar gösteriyor. Buna ek olarak da kendisinin ve eşinin her sabah ikişer yumurta yediğini ve böylece bağışıklık sistemlerini yükselttiğini de söylüyor.

Yorumlar (0)