Panik atak geçirdi, uçağı birbirine kattı

Antalya-İstanbul seferini yapmak üzere kalkış izni için bekleyen uçakta yabancı uyruklu bir yolcu panik atak krizi geçirdi. Kriz geçiren yolcu iki acil tahliye botunu patlattı.

YAŞAM 11.06.2019, 00:47
Panik atak geçirdi, uçağı birbirine kattı

Antalya-İstanbul seferini yapmak için yolcu alan Onur Havayolları'na ait Airbus 330 tipi uçağı kapı kapattıktan sonra kalkış izni için beklemeye başladı. 

Uçağın 20 dakika kadar bekleme süresinde yabancı uyruklu olduğu ve panik atak rahatsızlığı geçirdiği belirtilen bir yolcu olay çıkardı. İçinde 219 yolcu bulunan uçağın orta bölümdeki kapılara yüklenen yolcuya kabin ekibi engel olmaya çalıştı fakat yolcu iki kapıdaki acil durumlarda yolcuların tahliyesini sağlayan 'slide' denilen iki tahliye botun açılmasına neden oldu Pilotların durumu bildirmesiyle uçağa polisler geldi.

FİYATLARI 20 BİN DOLAR

Yabancı yolcu gözaltına alınırken uçak boşaltıldı ve diğer yolcular terminale götürüldü. Onur Havayolları uçağının ekibi olaya ilişkin olarak kuraldışı yolcu raporu tutarken, uçağın slide yenilenmesinden sonra sefere verileceği ifade edildi. 

Onur Havayolları yetkilileri ise, yolcudan davacı olacaklarını belirtti. Bu arada açılan iki slide'ın fiyatının yaklaşık 20 bin dolar olduğu, patlayan slide'ların kullanılamayacağı da aktarıldı.

Yorumlar (0)