Pandeminin gözdesi ahşap evler… "Talep 2 katına çıktı"

Pandemi zamanında insanların izole olma isteğiyle inşası kolay ve doğal yaşamla uyumlu ahşap evlere olan ilgisi artış gösterdi.

YAŞAM 06.02.2021, 10:49 06.02.2021, 11:09
Pandeminin gözdesi ahşap evler… "Talep 2 katına çıktı"

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geçtiğimiz sene mart ayında görülmeye başlanan koronavirüs pandemisinden dolayı başlayan kısıtlamalarla vatandaşların hobi ve dağ evlerine olan ilgisi de artış gösterdi.

Balıkesir Dursunbey’de faaliyet gösteren yaklaşık 100 kereste fabrikası koronavirüs pandemisinde tam kapasite olarak çalışıp vardiya sistemi ile çalışmalarına devam ediyor.

Hobi evlerine yoğun ilgi…

Kereste sektörü son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. Yurt için ve yurt dışındaki satışlarda patlama görülen sektörde en fazla ilgiyi ise hobi evleri alıyor.

“Kereste satışlarında artış”

İlçede müteahhitlik yapan Ayhan Çalım, 2020’den sonra inşaat sektöründe özellikle hobi evlere olan ilginin ciddi düzeyde artış gösterdiğini söyleyerek, bu durumun ekonomiye olan olumlu etkilerinden bahsetti.

“Kereste ve kavak satışında işler yüzde 100 artış gösterdi”

Kavak ticaretiyle uğraşan Yaşar Kayabey ise, “Geçen seneye göre işlerimiz pandemiden dolayı 2 katına çıktı.” şeklinde konuştu. Kayabey, kereste ve kavak taleplerinin bahçe ve bağ evlerinde ve çatılarda kullanıldığını hatırlattı.

“Sağlıklı yaşam için ahşap evler…”

Ahşap ev üzerine üretim gerçekleştiren Yavuz Pişkin ise pandemiden sonra bungalov evlere olan ilginin arttığını söyleyerek işlerin oldukça açıldığını kaydetti.

Pişkin, vatandaşın kafasında kimi zaman ahşapla ilgili çelişkilerin de olabileceğini söyleyerek, “Ahşap yanar mı veya çürür mü diye düşünüyorlar. Ancak bu ahşapları ilçemizdeki tesiste ilaçlayıp ömrünü 40 sene daha arttırıyoruz. Böylece, böcek, kurt ve yanmaya karşı çok daha dayanaklı hale getiriyoruz. Bununla beraber ısı yalıtımı betonarme evlere göre çok daha fazla. Sağlıklı bir yaşam için bu evler betondan daha sağlıklı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)